Четверг, 28.03.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
По какому сценарию будут развиваться события в Украине?
Всего ответов: 198
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Август » 27 » Зарплатам «у конвертах» -ні!
14:11
Зарплатам «у конвертах» -ні!

Конституція України надає право   кожній  людині право на заробітну плату,  не нижчу від визначену законом.

Але, у багатьох  випадках працівники погоджуюься на зарплату «у конверті» або роботу без офіційного оформлення. Від власної байдужості та бездіяльності кожен трудовий нелегал втрачає право на допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби, на соціальні виплати, на гідну пенсію та багато іншого.

 Фахівціми Котовської  ОДПІ  проводяться заходи  щодо легалізації  заробітної плати найманих працівників. Так, за 7 місяців 2013 року проведено 40 засідань робочих зустрічей з керівництвом підприємств та отримано 148 пояснень від фізичних осіб-приватних підприємців, які нараховували середньомісячну заробітну плату найманим працівникам у розмірах нижче встановленої.

Завдяки проведеним заходам, за 7 місяців 2013 року до Місцевих бюджетів  мобілізовано  76,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

 

***

Котовські платники  сплатили  до  бюджету 7,5 млн.грн. податку на додану вартість

Найбільшу питому вагу у надходженнях до Державного бюджету складають суми податку на додану  вартість - 69 %.

За січень – липень 2013 року  до  бюджету надійшло податку на додану вартість  7,5 млн. грн., тоді як за відповідний період минулого року ця цифра становила 6,2 млн. грн. Приріст надходжень цього податку до минулого року  1,3 млн. грн.  Протягом липня 2013 року збір цього податку був на 135 тис. грн. більшим, ніж у липні 2012 року.

До бюджетів  адміністративних одиниць надходження склали:

 м. Котовськ – 6,5 млн. грн., Котовський район – 800 тис. грн., Красноокнянський район -  200 тис. грн.

 

***

Екологічний податок сплачується справно

          Платниками Котовської ОДПІ до Зведеного бюджету за січень-липень 2013 року мобілізовано 168,2 тис.грн. екологічного податку, З них 79,1 тис. грн. надійшло до Місцевих бюджетів, а 89,1 тис. грн. до Державного, оскільки згідно з Бюджетним кодексом України у 2013 році до спеціального фонду місцевих бюджетів зараховується 47% від сплачених сум екологічного податку (в 2012 році – 70%), а до державного – 53% (в 2012 році – 30%).  

           За липень 2013 року до Зведеного бюджету мобілізовано 8,1 тис.грн., які своєчасно сплатили платники екологічного податку Котовської ОДПІ.

 

***

 

У випадку зміни податкової адреси або місця провадження діяльності – подайте відповідну заяву

          У разі зміни прізвища, імені, по-батькові фізичної особи-підприємця або серії та номера паспорта подається відповідна заява про це протягом місяця з дня виникнення змін.

          Платники єдиного податку І та ІІ груп у випадку зміни податкової адреси суб`єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів такої діяльності заяву подають не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

          Платники єдиного податку ІІІ та V груп у разі зміни податкової адреси суб`єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності разом із заявою подають податкову декларацію за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни.  

         Зазначені зміни вносяться до раніше виданого свідоцтва платника єдиного податку територіальним органом Міндоходів у день подання платником відповідної заяви.

         Порядок видачі та отримання свідоцтва платника єдиного податку визначено ст. 299 Податкового кодексу України.

***

Підприємці на загальній системі можуть зменшувати суму авансових платежів

         Фізичні особи–підприємці, які працюють на загальній системі оподаткування мають право зменшувати суму авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб всередині року, у разі якщо не вийдуть на запланований рівень доходу.

Зокрема, у разі зменшення суми отриманого доходу за попередній календарний квартал поточного року більш ніж на 20 відсотків порівняно з розрахунковою очікуваною сумою доходу на такий квартал платник податку має право зменшити суму авансового платежу, що підлягає сплаті у встановлений строк, пропорційно до зменшення суми зазначеного доходу.

        Для такого зменшення суми авансового платежу фізична особа– підприємець до настання строку сплати такого авансового платежу подає до територіального органу Міндоходів заяву у довільній формі. Водночас, така заява повинна містити розрахунок зменшення суми авансового платежу та коротке пояснення обставин, що призвели до зменшення суми отриманого доходу.

       Нагадуємо, авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються підприємцем самостійно, але не менш як 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік, та сплачуються до бюджету – по 25 відсотків щокварталу (до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада).

 

***

 

Витрати підприємця до початку здійснення діяльності

 

       Відповідно до п.177.2 ст.177 Податкового Кодексу об’єктом оподаткування є чистий оподаткований дохід, тобто різниця між загально оподаткованим доходом і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи-підприємця. До переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать документально підтверджені витрати, що включаються до витрат операційної діяльності які враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування.

      Отже, об’єктом оподаткування фізичної особи-підприємця є чистий оподаткований дохід, тобто різниця між загально оподаткованим доходом і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи-підприємця, у тому числі витрати на сплату орендних, комунальних платежів, заробітної плати тощо, понесеними для здійснення господарської діяльності підприємцем за звітний податковий рік.

Просмотров: 865 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....