Суббота, 20.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
Где Вы работаете?
Всего ответов: 2413
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Май » 27 » Вісті з податкової
12:03
Вісті з податкової

24%  котовських  підприємців  залучено до звітування On-line

 

     На сьогодні в Котовській ОДПІ  133 суб*єкта господарювання застосовують при розрахунках і покупцями  касові апарати, з яких 32 -  підключені до системи зберігання і збору даних від реєстраторів розрахункових операцій (РРО) через мережу Інтернет.  Ці касові апарати формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервери податкової служби.

     Нагадаємо,  що до середини  2013 року  за  помилки  при  передачі  електронної  касової  стрічки  в  податкові органи  суб*єктів  господарювання  не штрафуватимуть.

 

***

 

Зростають надходження по податку на прибуток від котовських платників

 

З початку 2013 року котовськими  платниками податків  сплачено майже 1,7 млн. грн. податку на прибуток. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли майже на 700,0 тис.грн.

Щодо планових  показників, то отримано  додатково 233,5 тис.грн  податку на приубток.

Надходження по податку на прибуток до бюджетів територіальних одиниць  збільшилися  як у порівнянні з плановими показниками , так і проти  попереднього   періоду.

       Слід зазначили, що вся сума податку на прибуток сплачена платниками самостійно.   

       Новий формат роботи з платниками податків – це шлях діалогу, компромісів, добровільного дотримання всіма учасниками правил гри та взятих на себе зобов’язань.

 

***

 

Підбито підсумки кампанії декларування доходів котовчанами

 

     Впродовж кампанії декларування громадянами м.Котовська, Котовського та Красноокнянського районів  подано 1017 декларацій про майновий стан і доходи, з них 923 декларацію подано громадянами, які зобов’язані декларувати доходи  та 94 декларації подано на податкову знижку.

     Як показали результати декларування, в основному, громадяни  декларували доходи від продажу сільськогосподарської продукції – 809 громадян, продажу рухомого та нерухомого майна –  17 громадян , від отримання спадщини – 70 громадян на суму 1,7 млн..грн. 

     Задекларовано доходів у сумі  майже 14,0 млн.грн.   

     Громадянами також подано 94 декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки. За результатами проведених розрахунків сума податку з доходів складає 547,5 тис.грн, а до повернення  - 68,2 тис.грн.

    Нагадаємо, що право на податкову знижку платники податків  можуть використати  до кінця  року.

 

***

 

Зареєструватися платником податків в Україні стане простіше

 

Спрощення процедур реєстрації та обліку платників податку на додану вартість та єдиного податку дозволить полегшити умови ведення бізнесу в Україні.  Про це повідомив Міністр доходів і зборів Олександр Клименко після того, як відповідний законопроект був підтриманий на  засіданні Кабінету Міністрів України.

У розробленому фахівцями Міндоходів проекті закону, зокрема, передбачається відмова від практики видачі платникам цих податків свідоцтва про реєстрацію та заміна його на виписку з відповідних реєстрів. Відразу після реєстрації дані про платника податків будуть оприлюднені на офіційному веб-порталі Міністерства.

«Законопроектом передбачено низку процедур, які дозволяють підприємцям отримати відкритий і, найголовніше, безкоштовний доступ до державних реєстрів. Це черговий крок у межах нашої діяльності щодо спрощення адміністрування податків і зборів, у першу чергу, для представників малого та середнього бізнесу», - підкреслив Міністр.

У законопроекті також передбачене звільнення  платників податків від обов'язку повідомляти контролюючі органи про зміни у своїх даних, якщо такі зміни внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Крім того, скоротиться строк повідомлення банками про відкриття рахунків платників податків, а також повідомлення органами Міндоходів про взяття таких рахунків на облік з трьох днів до одного.

«Я впевнений, що цей законопроект буде підтриманий у парламенті,  оскільки він містить абсолютно прогресивні норми, які дозволять підприємцям зекономити час і ресурси при спілкуванні з державними органами та, в цілому, зроблять умови ведення бізнесу в Україні простішими та легшими», - зазначив Олександр Клименко.

Проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків” розроблено Міністерством доходів і зборів України на виконання Національного плану дій на 2013 рік, а також Плану заходів щодо підвищення показників України у рейтингу Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації Doing Business.

 

***

 

Електронний ключ Міндоходів дає змогу звітувати до органів

Пенсійного  фонду та статистики

 

           Відтепер ключ електронного підпису, виданий Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міністерства доходів і зборів України, дає змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики України та Пенсійного фонду України, використовуючи безкоштовний он-лайн сервіс «iFinZvit».

            Більш детальну інформацію про безкоштовний он-лайн сервіс «iFinZvit» можна переглянути у розділі «Програмне забезпечення» офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД – http://acskidd.gov.ua.

* * *


Чи має право на податкову знижку один з батьків , що сплачує кошти за навчання дитини, якій більше 23 років та яка не працює, якщо в квитанціях зазначено дані дитини ?

 

          Фактичні витрати на оплату навчання несе платник податку – батько або мати дитини, яка навчається. Тобто квитанції , в яких зазначено ПІБ дитини платника податку, є документами, що підтверджують фактично понесені витрати платника податку у зв’язку з оплатою вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти дитини , яка не одержує заробітної плати. Зазначені квитанції дають право на отримання податкової знижки з передбачених пп.166.3.3 п. 166.3 ст.166 Податкового кодексу України.

         Отже, якщо дитині, що навчається і не працює , у звітному році, за який один з батьків реалізує право на податкову знижку, виповнюється 24 роки, та право на податкову знижку за такий рік у батьків не втрачається.

Просмотров: 873 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....