Пятница, 29.03.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
По какому сценарию будут развиваться события в Украине?
Всего ответов: 198
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Июль » 15 » Понад 2,0 мільйонів гривень податку на прибуток сплатили котовські підприємства
16:23
Понад 2,0 мільйонів гривень податку на прибуток сплатили котовські підприємства

 Це на 0,5 мільйонів гривень більше надходжень аналогічного періоду минулого року.

     Цей ріст пов*язано з ростом  об*ємів виробництва, торгівлі, надання постул та позитивними змінами в законодавстві, які вступили в дію у 2013 році. Відтепер ставка податку на прибуток знизилась з 21 до 19 %. А підприємства, доходи яких за попередній рік не перевищують 10 мільйонів гривень, а також неприбуткові організації сплачують податок один раз на рік. Для тих, хто перевищив цю суму у минулому році, введено авансову сплату податку на прибуток у розмірі 1/12 суми податку за попередній рік. Таких платників податку на прибуток у Котовській ОДПІ на обліку - 20. Авнсовими внесками у  поточному році ними   сплачено  до бюджету податку на прибуток  0,7 млн.грн.

 

***

 

Близько 9,0 тис.грн.  заплатили  громадяни за несвоєчасну сплату земельного податку

 

     Майже всі котовчани, які є власниками або користувачами земельних ділянок, і які є платниками земельного  податку (а їх 14 тисяч осіб по м.Котовську та Котовському району) отримали від Котовської ОДПІ повідомлення про нараховану до сплати суму  земельного податку.

     Нагадуємо платникам земельного податку, що  згідно із статтею 57 Податкового кодексу України платник  податку зобов*язаний самостійно сплатити нараховану  суму податкового зобов*язання протягом 60 календарних днів  з дня  вручення  податкового  повідомлення-рішення. Останній день сплати земельного податку  у 2013 році - 29  серпня .

     Слід зазначити, що за несвоєчасну сплату податкового зобов*язаняя платник сплачує фінансові санкції від 10 до 20 відсотків суми податкового боргу, відповідно за порушення термінів сплати до 30 та більше 30 календарних днів.

     За несвоєчасну сплату земельного податку у  2012 році землевласники та землекористувачі – платники земельного податку заплатили 8,9 тис.грн. штрафних  санкцій.

    Звертаємося до громадян, не зволікайте часом та сплачуйте своєчасно податкові зобов*зання по земельному податку, аби не витрачати   зайво гроші  на сплату штрафів.

 

***

За користування природними ресурсами котовські платники сплатили до бюджету  більше 200 тисяч гривень

 

     Протягом першого півріччя платниками Котовської ОДПІ сплачено до Зведеного бюджету 234,3 тис.грн. збору за користування природними ресурсами, у тому числі: за спеціальне водокористування – 103,2 тис.грн., за користування надрами – 82,2 тис.грн., спеціальне використання лісових ресурсів – 48,9 тис.грн. У місцевих бюджетах залишилось 141,6 тис.грн.

    Слід зазначити, що платниками збору за спеціальне  використання води є водокористувачі – суб*єкти  господарювання незалежно від форм власності – юридичні та фізичні особи-підприємці (крім бюджетних установ, та таких, які використовують воду  виключно для задоволення  питних і санітарно-гігієнічних  потреб).

    Кількість платників, які сплачують  збір за спеціальне водокористування   по м.Котовську – 123, по смт.Красні Окни – 36.

***

 

 

72  тисячі  гривень  штрафів сплатили платники податків на несвоєчасне подання податкової звітності

 

         Протягом  2013 року  з порушенням термінів надали податкову звітність 156  платників поадтків, з них 71 – юридичні особи, 85 – фізичні особи – підприємці.

     Податковим кодексом (стаття 120)Якщо платник  податків не подає або несвоєчасно подає у строки, визначені  законодавством,   податкову звітність такий  платник  податків  сплачує  штраф  у розмірі  170 грн., а за ті самі дії, вчинені протягом  року  сума штрафу вже складає 1020 грн. за кожне  таке неподання або  несвоєчасне подання.

     За несвоєчасне подання податкової  звітності  платниками податків – юридичними особами сплачено  48,4 тис.грн. штрафних санкцій, фізичними особами-підприємцями – 23,6 тис.грн.

 

***

Затверджено механізм  проведення  оцінки  нерухомого та рухомого майна для цілей оподаткування

 

     Постановою Кабінету Міністрів від 04.03.2013 року № 231, яка набрала  чинності з 17 квітня 2013 року, затверджено Порядок проведення оцінки  для цілей оподаткування  та нарахування і сплати  інших  обов*язкових платежів, які справляються відповідно до  законодавства.

    Зазначений Порядок  визначає  механізм проведення  оцінки нерухомого  та рухомого майна  для цілей  оподаткування та нарахування і сплати інших  обов*язкових платежів, які справляються  відповідно до  законодавства, з метою  обчислення  доходу  платника податку- фізособи від проджу або обміну та іншого доходу  такого платника податку у вигляді отриманої ним грошової  компенсації  від відчуження  нерухомого та рухомого майна (крім випадків його  успадкування та дарування), а  також  обчислення  суми державного мита, податків та інших  обов*язкових  платежів, які справляються відповідно до законодавства.

    Дія цього порядку поширюється на такі  об*єкти  оцінки:

-       нерухоме майно;

-       рухоме  майно (крім легкових  автомобілів, мотоциклів, мопедів  якщо для  визначення  доходу від продажу, обміну за вибором платника  податку – фізичної  особи використовується їх середньоринкова  вартість, а також крім  випадків, коли дохід  фізособи, яка відчужує  рухоме майно у вигляді  легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда, які зареєстровані в Україні, не підлягає  оподаткуванню);

-       майнові права на нерухоме та рухоме майно.

    З 1 липня 2013 року використовуються лише звіти  про оцінку, що проведена відповідно до Порядку, затвердженого  цією  постановою.

 

***

Звітувати за І півріччя цього року за ресурсними зборами та по єдиному податку необхідно за новими формами

 

Нова форма звіту за спеціальне водокористування затверджена наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2012 N 1403.

Оскільки оприлюднення нової форми відбулося в І кварталі 2013 року, то подання податкових декларацій за новими формами платникам збору за спеціальне водокористування слід здійснювати за результатами I півріччя 2013 року наростаючим підсумком з початку року.

Крім того, лісокористувачі, так як і платники збору за спеціальне використання води, складають розрахунок наростаючим підсумком з початку року, тому подання податкового розрахунку за новою формою платниками збору за спеціальне використання лісових ресурсів слід здійснювати за результатами I півріччя 2013 року.

За новою формою також  звітуватимуть  до Міндоходів і  єдинники четвертої та шостої груп. Оновлена форма декларації для  платників єдиного податку – юридичних осіб вводиться в дію для звітності, поданої з 1 липня 2013 року.

Форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2012 №1159. 

 

***

Тимчасово припинили господарську діяльність – не забувайте звітувати

 

Платник податків зобов’язаний за кожний звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Звітність подається до органу Міндоходів, в якому платник податків перебуває на обліку. Важливо пам’ятати, навіть якщо платник податків вирішив на певний період призупинити ведення своєї  господарської діяльності, то звітувати потрібно у будь-якому випадку.

Нагадаємо, платник податків зобов’язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Звітність подається в один із таких способів: особисто платником або уповноваженою на це особою;  надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

 

***

 

У разі виходу з ладу РРО центри сервісного обслуговування зобов‘язані відновити його роботу протягом 72 годин

 

Така норма міститься у Законі про застосування РРО.

Введення реєстраторів в експлуатацію, їх технічне обслуговування та ремонт здійснюється центрами сервісного обслуговування виключно на підставі укладених з користувачами відповідних договорів.

Порядок технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2004 р. N 601.

Після виконання робіт з технічного обслуговування представник центру сервісного обслуговування робить відповідний запис у паспорті РРО, якщо це передбачено виробником, та в книзі обліку розрахункових операцій.

 

***

Звітувати в режимі он-лайн – вимога часу

 

Прогресивні технології, зокрема, система податкової звітності через мережу Інтернет, впевнено входять у повсякденне життя кожного платника податків. Головні переваги застосування технологій, що полегшують та покращують роботу як платників, так і працівників податкової служби, очевидні. Це – можливість юридичними і фізичними особами з робочого місця здавати звітність, зберегти час та кошти, зменшити документообіг, скоротити  терміни зустрічних звірок тощо.

До 9 серпня платники податків звітують до податкової за ІІ квартал та  перше півріччя 2013 року. Отже, для своєчасного  та полегшеного звітування – в режимі он-лійн, платники податків можуть лише при  наявності електронних ключів ціфрового підпису, які можна протягом 15-30 хвилин безкоштовно отримати в Акредитованому центрі сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів за адресою: м. Котовськ, вул. Калініна, 126.

Відтепер такі ключі дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

 

Просмотров: 1092 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....