Пятница, 26.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
Ваш предпочитаемый жанр фильма?

Всего ответов: 256
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Июнь » 25 » Більшість суб*єктів господарювання вже переобладнали РРО
16:49
Більшість суб*єктів господарювання вже переобладнали РРО

162 касових апарата, які застосовують  котовські суб*єкти  господарювання  при розрахунках з покупцями, вже „оновленіи”, формують електронну стрічку і автоматично передають дані про готівкові операції на сервер Міндоходів.    

 Нагадаємо, що придбати касові апарати або переобладнати діючі РРО спеціальними модемами, суб'єкти господарювання, які застосовують РРО, повинні до 1 липня 2013 року. відтак, до цієї дати діє, так званий, адаптаційний період та мораторій на застосування штрафних санкцій. Утім, з 1 липня 2013 згідно із Законом України від 6 липня 1995 № 265/95-ВР „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” за неподання звітності в електронному вигляді передбачається певна відповідальність.

Наразі звертаємо увагу всіх суб'єктів господарювання, які застосовують РРО, що часу на модернізацію свого касового апарату залишилося дуже мало. Отож, не баріться. Модернізувати свій касовий апарат можна у відповідних сервісних центрах. 

 

***

 

У поточному  році більше 1000 котовчан отримали реєстраційні номери  облікової картки платника податків

 

117 з них  отримано діти, які готуються до зовнішнього незалежного оцінювання та до подальшого вступу в вищі навчальні заклади; ті, хто отримали призові винагороди за участь у олімпіадах; діти-сироти, над якими здійснюється опікунство та ті дітки, хто має намір виїхати за кордон.

За заявами 30 громадян внесено  зміни до Єдиного державного реєстру  щодо відмові від  реєстраційного номера облікової  картки  платника податків за релігійними  переконаннями.

          За бажанням платника фахівці органу Міндоходів  можуть проставити у паспорт  громадянина України відмітку з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Нагадаємо, що  громадянам м.Котовська та Котовського району реєстраційний номер  облікової картки  платника податків можна отримати  у Центрі  обслуговування  платників податків.

 

***

Котовські платники податків вже отримують суми  зайво сплаченого податку за результами декларування витрат

 

За підсумками цьогорічної деклараційної кампанії  182  жителя міста та району, що подали декларації та задекларували  свої  витрати, отримають податкову знижку у сумі 98,2 тис грн.

Для отримання податкової  знижки свої витрати:  на навчання  задекларували 114 платника, які отримають повернення 80,5 тис.грн. податку, утриманого з  їх заробітньої плати за 2012 рік; на сплати іпотечного проценту – 8 осіб із сумою до повернення – 6,9 тис.грн.; витрати на сплату страхових внесків на недержавне пенсійне  страхування та інші види страхування – 29 осіб із сумою повернення податку – 9,5 тис.грн. 

Проте ці цифри не остаточні, адже громадяни мають право декларувати витрати і надавати декларації  з метою отримання податкової знижки протягом всього 2013 року.

 

***

Податок на нерухоме майно поповнив місцеві бюджети

 

Так, станом на 1 червня  цього року власниками житлової нерухомості – юридичними сообами  сплачено  3,5 тис.грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. На податковому обліку в Котовській ОДПІ  зареєстровано 8 підприємств, які володіють об’єктами житлової нерухомості, ними задекларовано до сплати в 2013 році  10.0 тис.грн. податку.

Нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу України (ст.265) платниками є фізичні та юридичні особи, в т.ч. нерезиденти, - власники житлової нерухомості. Квартири та житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м.кв. та 250 м.кв. відповідно, не оподатковуються. Податок сплачується лише за ті метри, які перевищують зазначені квадрати. Однак така пільга застосовується тільки до одного з об’єктів житлової нерухомості.

Власник сам має право вибору з якої житлової нерухомості сплачувати йому податок. За наявності кількох об’єктів нерухомості, рекомендуємо звернутися до Котовсьукої  ОДПІ  для визначення житла, за яке буде сплачуватися податок. За відсутності заяви - пільга застосовується до того об’єкта, в якому зареєстрований платник податку.

Громадяни сплачують податок одноразово за весь рік, протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення рішення за місцем розташування об’єкта оподаткування. Податок зараховується до відповідного бюджету.

 

***

Оновлено державний реєстр РРО

 

З 4 червня 2013 року набрав чинності наказ Міндоходів України від 04.06.2013 р.  № 144, яким затверджено у новій редакції Державний реєстр РРО.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року в Україні набули чинності законодавчі норми про дистанційний моніторинг касових операцій, які передбачають впровадження системи електронної касової звітності.

Користувачам касових апаратів необхідно доопрацювати свою касову техніку, яка б могла формувати контрольно-звітну інформацію в електронному вигляді.

З питань підключення зовнішніх модемів або доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО, необхідно звертатись до виробників касових апаратів або центрів сервісного обслуговування.

***

 

Чи сплачують єдиний внесок підприємці – пенсіонери

 

       Відповідно до норм ст. 4 Закону України від 08.07.2010р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообовязкового державного соціального страхування.

      Згідно із Законом України від 09.07.2003 р. №1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсіонер – це особа, яка відповідно до цього Закону отримує пенсію, довічну пенсію, або члени її сім’ї, які отримують пенсію у разі смерті цієї особи у випадках, передбачених цим Законом.

     Зазначеним Законом передбачено такі види пенсійних виплат, як пенсія за віком, пенсія у зв’язку із втратою годувальника та пенсія по інвалідності внаслідок загального захворювання (у тому числі каліцтва, не пов’язаного з роботою, інвалідності з дитинства).

     Умови призначення пенсії за віком визначено ст.26 Закону № 1058.

     Отже, фізичні особи – підприємці, які отримують пенсію за вислугу років  відповідно до Закону № 2262-ХХІІ,  не звільняються від сплати єдиного внеску.   

 

***

Фізичні особи-підприємці не зобов’язані використовувати печатку при здійсненні підприємницької діяльності

 

     Фізичні особи-підприємці, у тому числі платники єдиного податку, рішення про використання печатки приймають самостійно в залежності від специфіки діяльності.

      Крім того, нормативно-правові акти з питань оподаткування не передбачають обов’язку платника податків повідомляти органи Міндоходів України про отримання або знищення печатки.

     Господарським кодексом України, яким визначено особливості статусу громадянина як суб’єкта господарювання, не міститься вимог щодо обов’язкової наявності печатки у суб’єкта господарювання (ст. 128 ГКУ від 16 січня 2003 року № 436-IV зі змінами та доповненнями).

 

***

Порядок сплати земельного податку фізичними особами

 

Фізичні особи, які набули право власності на земельну ділянку протягом року, земельний податок сплачують з місяця виникнення такого права.

Нарахування громадянам сум податку здійснюється територіальними органами Міндоходів, які до 1 липня поточного року видають платникові податкове повідомлення-рішення про внесення податку. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Якщо право власності на земельну ділянку переходить від одного власника до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку місяця, в якому втрачено право власності на зазначену ділянку. Новий власник сплачує податок починаючи з місяця, в якому у нього виникло право власності.

При цьому територіальний орган Міндоходів надсилає податкове повідомлення-рішення про внесення податку новому власнику після отримання інформації про перехід права власності від органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів.

Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (пп.287.5 ст.287 Податкового кодексу України).

Порядок сплати  земельного податку визначено розд. ХШ  ПКУ.

 

***

Заповнення Книги обліку доходів і витрат підприємцем

 

Фізичні особи – підприємці, що здійснюють свою діяльність на загальній системі оподаткування, повинні вести Книгу обліку доходів і витрат (далі – Книга) та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. Форму та порядок ведення Книги затверджено наказом ДПС України від 24.12.2010 №1025.

Для ведення Книги суб’єкту господарювання необхідно звернутися із заявою до органу Міндоходів за місцем основного обліку її реєстрації. При цьому, у разі використання фізичною особою – підприємцем у своїй господарській діяльності найманих працівників, Книги реєструються окремо на кожного найманого працівника.

Книга повинна бути прошнурована з пронумерованими сторінками. На титульному аркуші зазначається:

- адреса місця здійснення діяльності;

- прізвище, ім`я, по батькові;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІПН) або серія та номер паспорта у разі його відсутності.

Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, регулюється ст. 177 Податкового кодексу України.

 

***

 

Дії платника у випадку помилково поданої звітності

 

У разі помилкового подання суб’єктом господарювання податкової звітності до органу Міндоходів, він може повідомити про це відповідний орган письмово. У листі платник повинен обґрунтувати обставини помилково поданої податкової звітності та звернутися з проханням не визнавати дану звітність як податкову. Це стосується звітності, яку взагалі не потрібно було подавати або подано не до того органу Міндоходів.

Нагадуємо, під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа органу Міндоходів, в якому перебуває на обліку платник податків, перевіряє наявність та достовірність заповнення всіх обов’язкових реквізитів, передбачених п.48.3 та 48.4 ст. 48 ПКУ. Інші показники, зазначені в податковій декларації платника, до її прийняття перевірці не підлягають (відповідно до ст.49 ПКУ).

Просмотров: 912 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....