Четверг, 25.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
По какому сценарию будут развиваться события в Украине?
Всего ответов: 198
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Июнь » 17 » У Котовській ОДПІ проведено презентацію Міністерства доходів і зборів України
14:54
У Котовській ОДПІ проведено презентацію Міністерства доходів і зборів України
Для платників податків, представників місцевих ЗМІ, органів місцевої влади, громадських організацій  керівництвом Котовської  ОДПІ проведено презентацію  новоствореного Міністерства доходів і зборів України.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом   реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

     Керівництвом Котовської ОДПІ проінформовано присутніх про місію, бачення, функції Міндоходів.

     Місія Міністерства : адмініструвати податки, збори, митні платежі і єдиний соціальний внесок, надавати послуги громадянам і бізнесу і, як наслідок, забезпечувати наповнення прибуткової частини бюджету, створювати умови для розвитку підприємництва і міжнародної торгівлі.

      Бачення: ефективний орган державної влади, діяльність професійна, справедлива, об'єктивна.

      Важливою функцією Міністерства залишається боротьба з правопорушеннями при застосуванні податкового і митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.

     Щодо  подальшої  діяльності Котовської  ОДПІ Одеської області ДПС, то такий податковий орган реорганізується шляхом  утворення  Котовської об*єднаної державної  податкової інспекції Головного управління Міндоходів Одеської області, начальником якої призначено Івашковського  Валерія Дмитровича.

    Проведення реорганізації територіальних органів не погіршить умов обслуговування платників, які, як і раніше, зможуть отримувати якісний податковий супровід, а також ряд митних послуг в сервісних центрах (центрах обслуговування платників податків).

 

***

 

На 1,4 млн.гривень поповняться місцеві бюджети від  сплати земельного податку громадянами

 

 Більш ніж  20 тисяч  громадян   до 1 липня  отримують повідомлення-рішення від Котовської  ОДПІ  про нараховану суму земельного податку та орендної плати, яку вони мають сплатити протягом 60 календарних днів з дня  їх   отримання (граничний  термін сплати податку – 29 серпня) .

 Відповідно до норм ст. 286, 287 Податкового кодексу України  нарахування  фізичним особам сум  земельного податку та орендної плати  здійснюють податкові  органи, які  до 1 липня  поточного року суму видають платникам  рподаткові повідромлення-рішення про сплату податку.

Кількість платників земельного податку та орендної плати по територіальним одиницям складають: по м.Котовську – 4164, сума нарахованого їм податку – 340,7 тис.грн.; по Котовському району – 9014, сума нарахованого податку – 624,6 тис.грн.; по Красноокнянському району - 7393, сума нарахованого податку – 435,4 тис.грн.

Податок можна сплатити у бідь-якому відділенні банку. Фізичними особами у сільській та селищній місцевості податок може сплачуватися через каси  сільських  (селищних)  рад за квітанцією про приймання  податкових платежів.

 

***

 

 Борги  потрібно  віддавати

 

   Резервом для поповнення бюджетів усіх рівнів є погашення податкового боргу  платниками податків.

З метою зменшення кількості боржників працівниками Котовської ОДПІ проводиться ціла низка організаційних заходів, завдяки яким досягнуті позитивні результати по роботі з суб’єктами господарювання, що мають податковий борг. Протягом січня-травня 2013 року за результатами проведення таких заходів погашено податкового боргу  на суму 580,8 тис.грн., з яких 398,5 тис.грн. – податкові надходження,  182,3 тис. грн.- списано безнадійного боргу.

Зазначимо, що станом на 1 червня 2013 року податковий борг платників податків до держаного  та  місцевих  бюджетів  складає 3,6 млн.грн.

Нагадуємо платникам податків, що для підвищення рівня обслуговування платників податків Міндоходів  України запроваджено новий податковий сервіс, який дозволяє суб’єктам господарювання оперативно отримати довідку про відсутність заборгованості перед бюджетом електронною поштою.

 

***

 

Більшість  підприємці  обирають  спрощену систему оподаткування

 

Протягом  поточного року ще  330  підприємців, які  на  податковому обліку у Котовській ОДПІ,   обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Із загальної кількості зареєстрованих на податковому обліку  фізичних осіб – підприємців 75 відсотків  сплачують єдиний податок, найпопулярнішою серед яких  є  друга група. Другу групу обрали  58 % підприємців – «спрощенців».

Зростають і надходження від сплати єдиного податку. Якщо протягом січня-травня 2012 року єдиного податку від господарської діяльності фізичних осміб-підприємців до місцевих бюджетів надійшло 1,5 млн.грн., то у поточному  році  надходження  єдиного податку склали 2,5 млн.грн.

Нагадаємо, що для фізичних осіб – підприємців запроваджено 1, 2, 3 та 5-а групи платників єдиного  податку. 


***

 

Центр обслуговування – сучасний підхід до інтересів платників податків.

 

 Одним  з ефективних форм виховання податкової культури населення  є провадження індивідуального підходу до кожного конкретного платника податків.

Для створення сприятливих умов в процесі обслуговування суб’єктів осподарювання Міністерством доходів і зборів на всій території України створенні та успішно функціонують Центри обслуговування платників податків (ЦОПП).  Майже рік працює  такий Центр і  при Котовській ОДПІ.

Головна ідея запровадження таких центрів полягає у зосередженні адміністративних, інформаційних, консультаційних та інших послуг в одному місці.

У ЦОПП  Котовської ОДПІ  платники податків можуть отримати  цілу низьку адміністративних послуг, а саме: отримати дозвільні документи, свідоцтва, довідки, надати податкову звітність та  отримати консультації  про порядок її заповнення, отримати відповіді на  запитання  щодо застосування деяких норм  податкового законодавства.  Дізнатися  про особливості застосування окремих  положень Податкового  кодексу  та про зміни в податковому законодавстві можна як у самих фахівців Центру, так і з інформації, яка розміщена на стендах у приміщенні ЦОПП. Свої  зауваження та  пропозиції  стосовно роботи Центру, якості наданих  послуг  громадяни  можуть  залишити у передбаченій  для цього скриньки.

За період роботи Центру надано близько 6000  адміністративних послуг платникам податків,  прийнято понад 10000 податкових звітів, надано близько 1500 податкових консультацій.

Отже, за отриманням адміністративних послуг, які надає Котовська ОДПІ, запрошуємо платників зверталися у  наш Центр, який розташований за адресою: м.Котовськ, вул.Калініна, 126.

 

***

                                    Cума поворотної фінансової допомоги (позики) не оподатковується

 

Фізична особа-підприємець, яка працює на загальній системі оподаткування, не  включає до складу доходу суб’єкта господарювання  суму поворотної фінансової допомоги (позики), протягом  строку, на який вона видана.

Поворотна фінансова допомога – це сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення (пп. 14.1.257 п. 14.1 ст. 14 розд. І  Податкового кодексу України).

Водночас, якщо сума поворотної фінансової допомоги не повертається у визначений у договорі термін, вона включається до складу доходів підприємця та оподатковується на загальних підставах.

Питання оподаткування доходів фізичних осіб–підприємців, які отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності регулюються ст. 177 (розд. IV) ПКУ.

 

***

Компенсація, за несвоєчасну виплату заробітної  плати працівникам оподатковується

 

Підприємства, установи, організації, які затримують виплату працівникам заробітної плати на один і більше календарних місяців, зобов’язані компенсувати громадянам втрату частини доходів. Тобто, у випадку затримки виплати заробітної плати роботодавець повинен нарахувати та виплатити працівникам компенсацію втрати частини заробітної плати. Сума такої компенсації є додатковою виплатою до заробітної плати, тому включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу працівника.

Звертаємо увагу, виплату компенсації працівникам за втрату частини заробітної плати у зв’язку із порушенням строків її виплати передбачено Законом України від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР «Про оплату праці» (ст.34).

Компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом, для цілей оподаткування податком на доходи фізичних осіб прирівнюються до заробітної плати (пп.14.1.48 п. 14.1 ст.14 Податкового кодексу України). Такі виплати оподатковуються за ставками, визначеними п. 167.1 ст. 167 ПКУ (15% та/або 17%).

Сума компенсації включається до фонду оплати праці того місяця, в якому фактично проводиться її нарахування та виплата у відповідності з пп. 1.6.2 р.1 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 13.01.04 № 5.

 

***

 

Порядок використання сум ПДВ, сплачених переробними підприємствами до спецфонду держбюджету змінено

 

Постановою Кабінету міністрів України від 22.05.2013 N 357 внесено зміни в Порядок використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету.

Так, відповідно до змін, часткове відшкодування вартості корів надається на безповоротній основі суб'єктам господарювання за здійснену ними закупівлю на племінних заводах і в племінних репродукторах або  поставку в режимі імпорту племінних телиць, ялівок і корів молочного, м'ясного й комбінованого напрямку продуктивності в розмірі 50 % їхньої вартості, але не більш ніж 7000 гривень  за голову.

***

 

Подовжено дію скороченого строку розрахунків по експортно-імпортним операціям

 

Набула чинності постанова Національного банку України N 163 від 14 травня 2013 "Про зміну строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів і запровадження обов'язкового продажу надходжень в іноземній валюті”, якою на наступні півроку залишені чинними скорочений строк розрахунків по експортно-імпортних операціях і обов'язковому продажу надходжень в іноземній валюті (діє до 19  листопада 2013 року).

Документ встановлює, що розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів, передбачені статтями 1 і 2 Закону "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті", повинні здійснюватися в межах 90-денного строку (замість передбачених Законом 180 днів).

Крім того, документом встановлена вимога про обов'язковий продаж на міжбанківському валютному ринку України надходжень в іноземній валюті у вигляді валютного виторгу резидентів від продажу товарів по зовнішньоекономічних договорах. Розмір надходжень, що підлягають обов'язковому продажу, у тому числі безпосередньо Національному банку України, буде встановлюватися окремим розпорядженням НБУ.

 

***

Просмотров: 963 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....