Пятница, 26.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
По какому сценарию будут развиваться события в Украине?
Всего ответов: 198
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 34
Гостей: 34
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Июнь » 3 » Вісті з податкової 3
14:10
Вісті з податкової 3

Менше місяця залишилось суб*єктам господарювання  для  переведення касових апаратів в режим щоденної передачі контрольної стрічки в електроній  формі

 

Завдяки дистанційному контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки у готівковій формі, електронне звітування надасть можливість   зменшити кількість перевірок таких платників.

Нагадаємо, що з початку року користувачам  касових апаратів необхідно подавати звітність про використання РРО в електронному вигляді. Один раз на день цей звіт автоматично передаватиметься на сервер обробки інформації Міндоходів, що позбавляє необхідності подання щомісячної паперової звітності.

50 касових апаратів (із зареєстрованих 250) Котовських суб*єктів господарювання вже  створюють і передають контрольну  стручку в електронній формі.

Звертаємо увагу, що  до 1 липня 2013  року  за  помилки  при передачі  електронної  касової  стрічки  в  податкові органи  суб*єктів господарювання не штрафуватимуть.

***

Більше 3,0 млн.грн.  податку на додану вартість сільгосппідприємства взмозі використати на розвиток своєї діяльності

      Згідно із спеціальним режимом оподаткування сума ПДВ, нарахована сільськогосподарським  підприємством на  вартість поставлених ним  сільгосподарської продукціі, робіт, послуг не підлягає сплаті до бюджету, а залишається в розпорядженні підприємства для інших  виробничих цілей.

     Право на застосування спеціального режиму оподатковування ПДВ обрали  35 сільгосподарських  підприємств  Котовського  району

    Сільськогосподарськими підприємствами Котовського району, які застоосвують спеціальний режим оподаткування  реалізовано сільськогосподарської продукції, робіт, послуг на суму  більш ніж 16,0 млн.грн. Сума  ПДВ, яка надійшла  на  спеціальні  рахунки цих підприємств у 2013 році – 3260,6 тис.грн., залишиається у підприємств, для  використати на свої виробничі цілі.

***

 

216 тис. гривень надійшло до місцевих бюджетів за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

     Протягом 2012 року за ліцензії на право  роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами місцеві бюджети поповнилися  на  636,3 тисяч гривень. У  2013 році до місцевих  бюджетів надійшло 216,3 тис.грн.

     У 2012 році суб*єктами господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями  реалізовано цих виробів на  суму майже 20,3 млн.грн., у том у числі по м.Котовську - 17,3 млн.грн., по Котовському району – 1,2 млн.грн., Красноокнянському району – 1,8 млн.грн. Протягом січня - квітня  поточного року реалізовано алкогольних напоїв на суму  7,5 млн.грн.

 

***

 

Про рішення  припинити свою діяльність, що підлягає патентуванню, повідомте територіальний орган Міндоходів

 

Якщо суб`єкт господарювання бажає припинити діяльність, що підлягає патентуванню, йому необхідно повідомити про це відповідний територіальний орган Міністерства доходів і зборів України. Зробити це необхідно письмово до 15 числа місяця, що передує звітному.

Тобто, останнім днем подання письмового повідомлення про припинення такої діяльності є 14 число місяця, що передує звітному.

Нагадуємо, що юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які надають побутові послуги, реалізують товари у пунктах продажу, здійснюють торгівлю валютними цінностями та діяльність у сфері розваг, зобов’язані сплачувати  збір за провадження  деяких  видів  підприємницької  діяльності. З метою здійснення такої діяльності суб’єкт господарювання повинен придбати торговий патент шляхом подання заявки до органу Міндоходів за місцем сплати збору.

Порядок та строки сплати збору за провадження  деяких  видів  підприємницької  діяльності визначено ст. 267 Розділу XII Податкового кодексу України.

 

***

 

Громадяни після досягнення пенсійного віку звільняються від сплати земельного податку

 

Громадяни–власники земельних ділянок, які вийшли на пенсію не за віком (пенсія призначена за вислугу років, по інвалідності тощо), після досягнення пенсійного віку мають право на користування пільгою щодо сплати земельного податку. Пільга громадянам по земельному податку надається за земельні ділянки, що належать їм на правах приватної власності.

Для отримання пільги громадянин має подати до територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням земельної ділянки заяву про надання пільги та документи, що посвідчують його право на пільгу (паспорт, пенсійне посвідчення, тощо).

Нагадаємо, від сплати земельного податку звільняються: пенсіонери (за віком); інваліди першої і другої групи; ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років.

Звільнення від сплати земельного податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, визначених у Земельному кодексі України (ст.121).

Водночас, право на пільгу щодо сплати земельного податку мають ті фізичні особи, право власності яких на земельні ділянки посвідчено належними документами та даними державного земельного кадастру.

Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб визначено ст.281 розд. ХШ  Податкового кодексу України.

***

 Повідомляйте про об’єкти оподаткування

 

Платники податків незалежно від обраної ними системи оподаткування мають повідомляти про всі об’єкти оподаткування пов’язані з його діяльністю. А саме, протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття такого об’єкта необхідно повідомити про нього до органу Міндоходів, за встановленою формою.

Форма звітності №20-ОПП «ПОВІДОМЛЕННЯ про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. №1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів».

Неподання у строки повідомлення про об’єкти оподаткування тягне за собою накладення штрафу:   на самозайнятих осіб у розмірі 170 гривень; на юридичних осіб - 510 гривень.

У разі неусунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу:  на самозайнятих осіб у розмірі 340 гривень;  на юридичних осіб - 1020 гривень.

Відповідальність за порушення встановленого порядку регламентована ст.117 ПКУ.

 

***

 

Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями дає право на реалізацію таких товарів тільки кінцевим споживачам

 

Суб’єкт господарювання, який торгує алкогольними напоями на підставі ліцензії на право роздрібної торгівлі, повинен реалізовувати такі напої лише громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання.

У разі якщо алкогольні напої були придбані суб’єктом господарювання який має таку саму ліцензію, як і продавець, то ці напої повинні бути використані особисто і не підлягають подальшій реалізації.

Якщо, все ж таки, продавець реалізував алкогольні напої іншому суб’єкту господарювання, який має ліцензію на право роздрібної торгівлі, і при цьому оформив документи, як при відвантаженні алкогольних напоїв для подальшої реалізації (оформлено видаткові накладні, податкові накладні, а також товарно-транспортної накладні), то до нього будуть застосовані штрафні санкції (200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 1700 гривень). У даному випадку здійснюється оптова торгівля алкогольними напоями, тому необхідно мати відповідну ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями.

Дане питання регулюється Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» зі змінами та доповненнями.

 

***

 

Фізичні особи  - підприємці, які торгують на ринках повинні придбати торговий патент

 

Фізичні особи - підприємці, які здійснюють торговельну діяльність у пунктах продажу товарів на території ринку повинні придбавати торговий патент.

Під пунктами продажу товарів слід розуміти:

- магазин, інша торговельна точка, що розташовані в окремому приміщенні, будівлі або їх частині, і мають торговельний зал для покупців або використовують для торгівлі його частину;

- кіоск, палатка, інша мала архітектурна форма, яка розташована в окремому приміщенні, але не має вбудованого торговельного залу для покупців;

- автомагазин, розвозка, інший вид пересувної торговельної мережі;

- лоток, прилавок, інший вид торговельної точки у відведеному для торговельної діяльності місці, крім лотків і прилавків, що надаються в оренду суб’єктам господарювання - фізичним особам та розташовані в межах спеціалізованих підприємств сфери торгівлі - ринків усіх форм власності;

- стаціонарна, малогабаритна і пересувна автозаправна станція, заправний пункт, який здійснює торгівлю нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом;

- фабрика-кухня, фабрика-заготівельня, їдальня, ресторан, кафе, закусочна, бар, буфет, відкритий літній майданчик, кіоск, інший пункт ресторанного господарства;

- оптова база, склад-магазин, інші приміщення, що використовуються для здійснення оптової торгівлі за готівку, інші готівкові платіжні засоби та з використанням платіжних карток.

Водночас, не повинні придбавати торговий патент фізичні особи - підприємці, які провадять торговельну діяльність з лотків і прилавків, що надаються їм в оренду та розташовані в межах спеціалізованих підприємств сфери торгівлі ринків усіх форм власності.

Пункти продажу товарів визначено п. 14.1.211 ст. 14 розділу І ПКУ.

 

***

 

Дачники, які є членами садівницького товариства сплачують земельний податок

 

У випадку, якщо земельні ділянки приватизовані громадянами - членами садівничого товариства і кожен громадянин отримав документ, що засвідчує його право на земельну ділянку, такі громадяни є платниками земельного податку.

При цьому, від сплати земельного податку звільняються:

- інваліди першої і другої групи;

- фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

- пенсіонери (за віком);

- ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Водночас, якщо члени садівничого товариства не оформили право на свою земельну ділянку, то платником земельного податку є садівниче товариство. При цьому, земельні ділянки загального користування також підлягають оподаткуванню.

Нарахування сум земельного податку фізичним особам проводиться органами державної податкової служби, які до 1 липня поточного року видають платникові податкове повідомлення-рішення. Податок необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення-рішення.

Плата за землю регламентована розділом XIII Податкового Кодексу України.

 

***

 

Підприємці  "спрощенці” -   відправляєтесь у  відпустку, подайте заяву до податкового органу

 

     Приватні підприємці – платники єдиного податку  першої і другої груп, які не використовують  працю  найманих осіб, звільняються від сплати  єдиного податку  протягом одного  календарного місяця  на рік  на час відпустки.

     Сума сплаченого  податку за цей період підлягає  зарахуванню  у рахунок  майбутніх  платежів з цього податку  за  заявою  платника  єдиного податку.

     Слід  зазначити, що заява про звільнення від сплати податку на період відпустки до податкового органу  подається  напередодні відпустки.

     Нагадаємо, що порядок нарахування та строки сплати єдиного податку визначені  статтею 295 Податкового кодексу України.

 

***

Проведено заходи, присвячені  Міжнародному дню

захисту дітей

 

       Про заходи, що здійснюються  митними органами  з метою  забезпечення  дотримання  митних правил при переміщенні товарів, транспортних засобів через митний кордон України дізналися  учні восьмих класів Красноокнянської загальноосвітньої  школи, які  1 червня 2013 року побували на екскурсії у відділі митного  оформлення "Платонове” митного посту "Котовськ” Південної митниці Міндоходів. Така єкскурсія була проведена у рамках  святкування  Міжнародного дня  захисту дітей та з метою  виховання  культури сумлінного  платника у підростаючого покоління.

     Учні  ознайомилися з порядком митного оформлення  перетину кордону  транспортними засобами, перевезення  вантажів, були присутні при проведенні  митних процедур. Митники відділу митного  оформлення "Платонове” продемонстрували  школярам  роботу технічних засобів при проведенні  митного контролю  при перетині  кордону  пасажирським та ваньажним автотранспортом. Разом із прикордонниками  ознайомили з правилами перетину  кордону  осіб з неповнолітніми дітьми. Відповіли на чисельні  запитання школяпрів.    

     Наприкінці екскурсії митники та податківці пригостили  учнів  сладощами.

 

***

 

Ефективний сервіс – "Пульс”  Міністерства доходів і зборів України



     Відтепер  гаряча лінія  "Пульс” доступний клієнтам податкової та митниці, який попереджає  труднощі в спілкуванні, некоректне ставлення, перевищення повноважень, неякісне обслуговування.

 

     Використовуючи телефон "Пульсу” ви маєте змогу  повідомити про неправомірні дії  або  бездіяльність  працівників податкової  та митної  служб, а також про моливі  корупційні  діяння  з їхнього боку.

     "Пульс” працює за принципом  CALL-BACKзворотний зв*язок  про результат.

 

***

Просмотров: 891 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....