Пятница, 26.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
Ваш предпочитаемый жанр фильма?

Всего ответов: 256
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Май » 27 » Вісті з податкової 2
16:17
Вісті з податкової 2

Рівень  юридичного супроводження справ зростає

 

     Протягом січня-травня 2013 року Котовською ОДПІ проводилося правове супроводження у судах 105 справ на загальну суму 39,5 млн. Грн., з яких: 78 справ на суму  1,4 млн.грн. Тис.грн. За позовами ОДПІ,  27 справ на суму 38,1 млн.. Грн. – за позовами платників податків до ОДПІ.

    У цей період на користь Котовської ОДПІ вирішено судами 67 справ на суму 17,6 млн.. Грн., з яких: 5 справ на суму 17 ,5  млн.грн. – за позовами платників податків.На користь платників податків вирішено судами 4 справи на загальну суму 706,1 тис.грн. (по справам за позовами платників податків).

     Практика  досудового вирішення  податкових спорів та результативність правової роботи пов’язана з новими підходами у роботі та високим рівнем юридичного супроводження справ, дозволяє доводити до суду лише ті спори, за якими не досягнуто компромісу з платниками.

 

***

 

105 котовських  підприємств – «єдинників»  звітуватимуть до податкової  за новою формою

 

Для  платників єдиного податку – юридичних осіб оновлена форма декларації, яка вводиться в дію для звітності, поданої з 1 липня 2013 року.

Форма декларації затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2012 №1159. 

На сьогодні по Котовській ОДПІ всі підприємства – «спрощенці», а їх  105,  зареєстровані на четвертій  групі по сплаті єдиного податку .

До місцевих  бюджетів за січень-квітень  від них  надійшло єдиного податку у сумі 402,0 тис.грн., що значно більше планового показника та на 61,0% більше, чим у аналогічному періоді попереднього року.

З серпня минулого року введено п‘яту та шосту групи єдиного податку для суб‘єктів господарювання з великими обсягами доходу  - до 20 мільйонів гривень. Це дає можливість підприємствам з великим обсягом доходу застосовувати спрощений бухгалтерський та податковий облік та звітність.

 

***

 

Відомості про власні доходи громадяни можуть отримати у податковій інспекції протягом 5 днів

 

     Такі  відомості  протягом січня-травня 2013 року  отримали 72 громадянина м.Котовська та Котовського району.

     Для отримання відомостей про свої доходи з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, громадянину необхідно  звернутися особисто або через уповноважену особу до Центру обслуговування платників податків Котовської ОДПІ (вікно № 7).

Особи, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами місця проживання, можуть звернутися  за отриманням відомостей  із Державного реєстру до будь-якої податкової інспекції, але в такому випадку строк видачі відомостей може бути продовжено до 10 робочих днів.

Для отримання інформації, громадянину необхідно надати до податкової інспекції документ, що посвідчує особу та заяву за встановленою формою.

Уповноважена особа додає до заяви довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання  відомостей про доходи або об‘єкти оподаткування та документ, що посвідчує особу такого представника, а також документ або його ксерокопію (з чітким зображенням), що посвідчує особу довірителя.

 

***

 

Звітувати за І півріччя цього року за використання природних ресурсів  необхідно за новими формами

 

Нова форма звіту за спеціальне водокористування затверджена наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2012 N 1403.

Оскільки оприлюднення нової форми відбулося в І кварталі 2013 року, то подання податкових декларацій за новими формами платникам збору за спеціальне водокористування слід здійснювати за результатами I півріччя 2013 року наростаючим підсумком з початку року.

Крім того, лісокористувачі, так як і платники збору за спеціальне використання води, складають розрахунок наростаючим підсумком з початку року, тому подання податкового розрахунку за новою формою платниками збору за спеціальне використання лісових ресурсів слід здійснювати за результатами I півріччя 2013 року.

Нова форма податкового розрахунку збору за спеціальне використання лісових ресурсів затверджена наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2012 N 1404.

Нагадаємо, порядок сплати збору за спеціальне використання води передбачено XVI розділом Податкового кодексу, збору за спеціальне використання лісових ресурсів – XVII розділом ПКУ.

***

 

Які потрібно подати документи для отримання безкоштовних сертифікатів  ключів  ?

 

        Для отримання послуги електронного цифрового підпису фізичні особи можуть звернутися до найближчого відокремленого пункту АЦСК ІДД ДПС .

      Фізичним особам необхідно надати наступні документи:

- заповнену та підписану заяву- приєднання до Договору ЕЦП (у двох примірниках);

- заповнену та підписану заяву на реєстрацію для отримання сертифіката ключа встановленого зразку та дозвіл на використання персональних даних підписувача для реєстрації підписувача  у реєстрі підписувачів  АЦСК ІДД ДПС  та формування посиленого сертифікату відкритого ключа ;

- копії паспортів заявника та підписувачів (копії 1-4 сторінок), засвідчені власноручними підписами власників пастортів (у разі, якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від ідентифікаційного номера, копія сторінки паспорта з відміткою про таку відмову);

- копію облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного номера ДРФО).

      Уразі  неможливості особистої присутності заявника в АЦСК ІДД ДПС, він може бути представлений довіреною особою. У цьому випадку заявник надає нотаріально засвідчену довіреність, на здійснення процедури реєстрації заявника у реєстрі підписувачів АЦСК ІДД ДПС.

     До розгляду не приймаються документи, які мають підчистки, дописки, закреслені слова, інші незастережні виправлення або написи олівцем, а також мають пошкодження , внаслідок чого їх текст неможливо прочитати.

      Нагадаємо, що отримати безкоштовеі  сертифікати ключів  платники податків можуть у Котовській ОДПІ: кабінет 11, телефон 2-15-51.

   

* * *

 

Чи повинно фермерське господарство- платник ФСП сплачувати земельний податок за земельні ділянки під спорудами?

 

       Згідно з пп. «б» п.307.1 ст.307 Податкового кодексу платники ФСП не є платниками земельного податку (крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення сільськогосподарського товаровиробництва).

       Землі сільськогосподарського призначення передаються у власність та надаються у користування сільськогосподарським підприємствам  для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

       Отже, сільськогосподарське підприємство – платник ФСП не буде сплачувати земельний податок лише за земельні ділянки під виробничою інфраструктурою, які є землями сільськогосподпрського призначення і надані для товарного сільськогосподарського виробництва. При цьому підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

      Якщо платник ФСП надає в оренду окремі будівлі, спорудт або їх частини, то земельний податок за земельні ділянки під такими будівлями, спорудами (їх частинами) сплачується на загальних підставах.

 

* * *


Які фінансові санкції для приватних підприємців передбачені за несплату або несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску ?

 

          Згідно з розд.ІІ п.1 СТ.4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування » платниками єдиного внеску, зокрема, є фізичні особи - підприємці , в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей цих осіб, які беруть участь у проваджені ними підприємницької діяльності.

        Платники єдиного внеску зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року, крім фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та членів сімей таких осіб, які беруть участь у проваджені ними підприємницької діяльності, які сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

      За несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску до платників застосовується штраф у розмірі 10%своєчасно не сплачених сум.

      Відповідно до част.10 ст.25 Закону на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу.       

 

* * *

 

Чи має право фізична особа , яка скористалася умовами молодіжного житлового кредиту , на податкову знижку ?

 

       Якщо умовами молодіжного житлового кредиту передбачено повну або часткову компенсацію за рахунок бюджетних коштів відсотків за таким кредитом, то претендувати на податкову знижку одержувач такого молодіжного кредиту може тільки в частині особисто сплачених ним процентів, але при дотриманні інших умов, виконання яких є обовязковим для отримання права на податкрву знижку. При повній компенсації процентів за кредитом за рахунок бюджетних коштів платник податку не має законодавчих підстав на податкову знижку  за таким кредитним договором.

 

* * *

Якщо платник податків не згоден з висновками перевірки

 

          Згідно з п.86.7 ст. 86 Податкового кодексу України у разі незгоди платника податків або його законних предстовників з висновками перевірки чи фактами аба даними, викладеними в акті (довідці) перевірки, вони мають право подати свої заперечення до податкового органу за основним місцем обліку такого платника податків протягом пяти робочих днів з дня отримання акта (довідки). Отже, початок відліку починається з дня отримання акта, включаючи такий день.

        На запит працівників податкового органу, які проводять відповідну перевірку, платник податку зобов’язаний після її початку подати відповідні документи, що підтверджують правильність декларування показників декларації та звітів, у тому числі калькуляцію собівартості продукції, яка використовується при веденні бухгалтерського  та податкового обліку й пов’язана з нарахуванням і сплатою податків і зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на податкові органи, і стосується чи пов’язана з предметом перевірки.

Просмотров: 769 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....