Четверг, 25.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
По какому сценарию будут развиваться события в Украине?
Всего ответов: 198
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Июль » 29 » У податковій або митній звітность вказуйте нову назву Котовської ОДПІ
16:32
У податковій або митній звітность вказуйте нову назву Котовської ОДПІ

 Звертаємо увагу платників податків на  те, що шляхом реорганізації територіальних органів Державної податкової та Державної митної служб утворилися відповідні територіальні органи Міністерства доходів і зборів України.

Постановою КМ України від 20 березня 2013 р. № 229 утворені територіальні органи Міндоходів в Одеській області, серед яких Котовська об*єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів в Одеській області, код ЄДРПОУ  - 38390578. 

Тому звертаємо увагу, що при  складанні та наданні  податкової та митної звітності необхідно правильно вказувати назву органу, до якого подається звітність та код за ЄДРПОУ.

 

***

Щодо  реєстрації Книги обліку доходів і витрат для підприємців

 

Фізичні особи-підприємці, які обрали загальну систему оподаткування, повинні вести Книгу обліку доходів і витрат (далі–Книга) та мати підтвердні документи щодо походження товару. У Книзі на підставі первинних документів здійснюються записи про операції, що відбулися у звітному (податковому) періоді.

Форму Книги обліку доходів і витрат  та порядок її ведення затверджено наказом ДПА України від 24.12.2010р. №1025. Підприємці отримують та оформлюють Книгу самостійно. Вона має вигляд зошита чи блокнота, прошнурована з пронумерованими сторінками.

Для ведення Книги обліку доходів і витрат зазначені фізичні особи-підприємці звертаються із відповідною заявою до територіального органу Міндоходів України за місцем основного обліку щодо її реєстрації.

Водночас, у разі використання фізичною особою-підприємцем у своїй підприємницькій діяльності  найманих працівників книги реєструються окремо на кожного найманого працівника.

Книга обліку доходів і витрат ведеться щоденно. У ній відображаються фактично отримані суми доходів від здійснення діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік. У разі необхідності реєстрації нової Книги протягом звітного року записи в ній продовжуються наростаючим підсумком, а попередня Книга залишається у фізичної особи-підприємця.

Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі, регулюється ст.177 Податкового кодексу України.

***

 

Отримання та збереження квитанцій при поданні звітності в електронному вигляді

 

Після того, як платник надіслав звітність електронкою (засобами телекомунікаційного зв’язку) до органу Міндоходів, він отримує першу та другу квитанції.  

Перша квитанція є підтвердженням платнику передачі його податкових документів в електронному вигляді до органу Міндоходів. Ця квитанція надсилається органами Міндоходів на електронну адресу, з якої було надіслано податкову звітність. Якщо на електронну адресу платника не надійшла перша квитанція, то податковий документ вважається неодержаним.

Підтвердженням платнику прийняття його податкових документів до бази даних Міндоходів є друга квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі. В ній визначаються:

- реквізити прийнятого податкового документа в електронній формі,

 

- відповідність податкового документа в електронній формі затвердженому формату (стандарту) електронного документа,

- результати перевірки електронних цифрових підписів (далі – ЕЦП),

- інформація про платника податків,

- дата та час приймання,

- реєстраційний номер,

- податковий період, за який подається податкова звітність,

- дані про відправника квитанції.

На цю квитанцію накладається ЕЦП органу Міндоходів, здійснюється її шифрування та надсилання платнику засобами телекомунікаційного зв’язку.

Другі примірники першої та  другої квитанцій в електронному вигляді зберігаються в органі Міндоходів.

Нагадаємо, якщо податковий документ в електронному вигляді надійшов до органу  Міндоходів до 16 години, то протягом двох годин з моменту прийняття (неприйняття) платнику надсилається друга квитанція. Якщо після 16 години – протягом перших двох годин наступного робочого дня.

Архів надісланих до органу Міндоходів файлів податкових документів із накладеними на них ЕЦП платника податків та отриманих електронних квитанцій зберігається протягом строку, передбаченого законодавством для зберігання податкової звітності на паперових носіях. Тобто, 1095 днів з дня подання податкової звітності.

Відповідна норма визначена р. ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.08 №23.

 

***

 

Терміни подання заяви у разі збігу зі святковим або вихідним днем

 

Новостворені суб`єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановлені для ІІІ-VI груп, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

У разі, якщо 10 день з дня такої реєстрації припадає на святковий або вихідний день, то термін подання зазначеної заяви для новостворених фізичних осіб-підприємців не продовжується. Тобто, останнім днем подання заяви буде день, що передує вихідному або святковому дню.

Нагадуємо, що порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування регулюється положеннями ст. 298 Податкового кодексу України.

 

***

Відбулося перше засідання Колегії територіальних органів Міндоходів в Одеській області

 

 «В нашій єдності – міць держави!», - під таким гаслом пройшло перше засідання Колегії територіальних органів Міндоходів в Одеській області.

Відкриваючи його, Голова Колегії – начальник Головного управління Міндоходів в Одеській області Олександр Чернобай зазначив, що за рекордно короткий термін – всього 6 місяців – завершилася успішна інтеграція податкової та митної служб.

На регіональному рівні, завершено й процес створення територіальних органів Міндоходів в Одеській області.

Як підкреслив очільник територіального відомства, Головне управління та Південна митниця – це не просто дві складові частини, це ефективна команда фахівців Міндоходів: однодумців з єдиними цілями, єдиним завданням та єдиною відповідальністю.

Податківці та митники Одещини працюють на повну потужність в об’єднаному форматі. На місцях діє 21 податкова інспекція та 9 митних постів.

Переконливим аргументом ефективності об’єднання є результати діяльності територіального органу в частині наповнення державної скарбниці. Фахівцями Міндоходів Одещини  за перше півріччя 2013 року забезпечено перерахування до загального фонду держбюджету 6 мільярдів 630 мільйонів гривень, що майже на 84 мільйони гривень більше аналогічного періоду минулого року.

Керівник Головного управління Міндоходів регіону також відмітив, що демонстрацією уміння працювати в об’єднаному форматі стало успішне проведення операції «Держкордон-2013», направленої на підвищення ефективності управління процесом адміністрування податків і зборів та виявлення схем мінімізації митних і податкових платежів.

В свою чергу, начальник Південної митниці Міндоходів Володимир Григор’єв акцентував увагу присутніх на важливості об’єднання зусиль всіх органів Міндоходів задля протидії тіньовій економіці, контрабанді та митним правопорушенням.

Презентована Міністром доходів і зборів України Олександром Клименком 6 липня 2013 року на Форумі працівників вона є дорожньою картою на довгострокову перспективу, де чітко визначені  пріоритети та шляхи їх реалізації.

Стратегія діяльності Міністерства передбачає 7 ключових напрямів: розвиток партнерських відносин з громадянами та бізнесом; надання високоякісних сервісів громадянам та бізнесу, впровадження нових електронних сервісів та вдосконалення існуючих послуг; сприяння розвитку міжнародної торгівлі, впровадження найкращих практик у сфері митного регулювання; здійснення контролю за повнотою сплати податків, зборів та митних платежів; впровадження ефективних методів протидії корупції; побудова ефективної системи управління персоналом; стратегічне управління організацією, постійне й безперервне вдосконалення операційної діяльності.

Місія ж Міністерства полягає в тому щоб адмініструвати податки, збори, митні платежі та єдиний соціальний внесок, надавати послуги громадянам та бізнесу.

І тільки як наслідок, забезпечувати наповнення дохідної частини бюджету, створювати умови для розвитку підприємництва й міжнародної торгівлі.

На переконання Олександра Чернобая нова команда професіоналів, яка вже продемонструвала уміння працювати в об’єднаному форматі, спроможна вивести на новий рівень якість сервісу для бізнесу та громадян в Одеському регіоні, а також стати надійним захисником економічних інтересів та запорукою фінансової спроможності держави виконувати свої функції.

***

 

Понад 200 тисяч гривень. збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства сплатили котовські платники

 

З початку року суб’єкти господарювання, які реалізовують в оптово-роздрібній торговельній мережі та через заклади громадського харчування алкогольні напої та пиво,  яких на обліку у Котовській ОДПІ  - 70 , сплатили до бюджету на 46 відсотків більше ніж у попередньому році  збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Суб*єктами господарювання протягом першого півріччя 2013 року реалізовано алкогольних напоїв та пива на суму  14 млн.грн. та сплачено збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства 209,2 тис.грн.

Нагадуємо, що платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб'єкти підприємницької діяльності, що реалізують в оптово-роздрібній мережі й мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.

Збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства регламентований Прикінцевими положеннями Податкового кодексу і є одним із джерел формування Загального фонду Державного бюджету на 2013 рік. Збір стягуватиметься до 1 січня 2018 року.

 

***

 

Відсуджено  на користь держави більше 18 млн. грн.

 

У першому півріччі 2013 року проводилося  правове супроводження у судах 115 справ  на загальну  суму  39,8 млн.грн., з них 87 справ на сусу 1,4 за позовами Котовської ОДПІ, 28 справ на суму 38,4  - за позовами платників податків.

У поточному році на користь Котоівської  ОДПІ  вирішено  судами  89 справ на суму 18,1 млн.грн.,  з яких   7 справ на суму 17,9 млн.грн. за позовами платників податків. На користь платників податків вирішено судами 6 справ на суму 0,7  млн.грн.

Зазначені вище результати свідчать про те, що позовні  ґрунтуються на якісній доказовій базі. У той же час, податківці більше орієнтовані на досудове врегулювання спірних питань, намагаючись попередити будь-які порушення наданням детальних консультацій та впровадженням нових сервісів.

 

***

Нараховані суми податку за результатами декларування доходів  місцевий бюджет отримає до 1 серпня

 

Більше пів мільона  гривень  отримають місцеві бюджети податку  від  громадян, які задекларували  свої  доходи.

Деклараційна кампанія 2013 року, яка проводилася з 1 січня по  1 травня, пов'язана з виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб вимог Податкового кодексу, згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов'язані подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані ними протягом 2012 р.

У період  проведення  кампаніі   більше  900 громадяни задекларували  майже 14,0 млн. доходів.

          За результатами  розрахунків  нарахованодо до сплати податку з доходів фізичних осіб,  який  отримають місцеві  бюджети, на суму  524,0 тис.грн.

     Фізичні особи - декларанти зобов'язана самостійно сплатити до 01.08.2013 р. суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій нею податковій декларації про майновий стан і доходи.

Просмотров: 862 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Июль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....