Суббота, 27.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
Ваш предпочитаемый жанр фильма?

Всего ответов: 256
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Сентябрь » 16 » Відмова від спрощеної системи оподаткування
10:39
Відмова від спрощеної системи оподаткування

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єктам  господарювання - фізичним особам необхідно подати заяву не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу. Платники єдиного податку, за умови дотримання вимог, встановлених Податковим кодексом України для обраної ними групи, можуть самостійно перейти на сплату єдиного  податку, встановленого для  інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви не пізніше ніж за 15 календарних днів до  початку наступного кварталу. Платник єдиного податку може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Відповідна норма визначена ст.298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями

***

Котовчанами сплачено 302,6  тис. грн.  земельного податку до місцевого бюджету

Всі власники або користувачі земельних ділянок (а їх понад 14 тисяч осіб по м.Котовську та Котовському району) до 1 липня п.р. отримали податкове повідомлення –рішення про сплату сум земельного податку. Протягом 60 календарних днів платники податків самостійно сплатили нараховані суми так до місцевого бюджету надійшло 302,6 тис.грн.

Нагадуємо, що за несвоєчасну сплату податкового зобов’язання платник сплачує фінансові санкції від 10 до 20 відсотків суми податкового боргу, відповідно за порушення термінів сплати до 30 та більше 30 календарних днів.
Звертаємося до громадян, не зволікайте часом та сплачуйте своєчасно податкові зобов’язання по земельному податку
.

Слід зазначити, що у разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника до іншого протягом календарного року орган державної податкової служби надсилає податкове повідомлення рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

У разі наявності кількох користувачів земельної ділянки, на якій розташована будівля, податок нараховується кожному з  них пропорційно тій частині площі будівлі, що знаходиться в їх користуванні, з урахуванням прибудинкової території.

 

***

Доходи від продажу власної продукції

тваринництва не оподатковуються

 

При продажу  власної продукції тваринництва  отримані  від такого продажу доходи не є оподаткованим доходом, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, у встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року. Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної продукції без  отримання довідки про наявність земельних ділянок.

При реалізації сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) податковому агенту надається копія довідки про наявність земельних ділянок.

Водночас особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати до органу державної податкової служби податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків, а також суми утриманого з них податку.

 

***

Близько 57 % котовчан спрощенців  обрали другу групу

 

Більше 2 тис. фізичних осіб-підприємців взятих на облік в Котовській ОДПІ  обрали спрощену систему оподаткування. У порівнянні з минулим роком їх кількість зросла на 33  осіби.

Зазначимо, що хоча зростання з першого погляду є незначним, але є стабільнім. З кожним місяцем кількість фізичних осіб, які працюють за спрощеною системою впевнено зростає.

Так, першу групу обрали 693 осіб (34,4% від загальної кількості); другу- 1162  осіб (57%); третю группу- 156  осіб (7,7%), п’яту групу- 1 особа.

З початку введення спрощеної системи оподаткування постійно проводиться аналіз практики її застосування, аналізуються звернення від платників податків, на підставі яких формуються пропозиції щодо удосконалення норм Податкового кодексу.

Одним з таких позитивних зрушень є запровадження для платників спрощеної системи оподаткування, які обрали другу групу, замість податкового звітного періоду – календарний квартал – календарний рік, враховуючи, що платники другої групи складають найбільший відсоток платників спрощеної системи оподаткування.

Нагадаємо, що до другої групи належать фізичні особи-підприємці, обсяг доходів яких не перевищує 1 млн. грн. та мають право наймати одночасно не більше 10 працівників.

З метою підвищення рівня адміністрування та поліпшення ефективності роботи в другій половині поточного року в Міндоходів планується ряд інноваційних впроваджень, яки сприятимуть оптимізації процесів:

-введення електронної книги обліку доходів і витрат. Тобто платники при отриманні електронного ключа матимуть можливість в електронному форматі вести книгу  та автоматично заповнювати на підставі  даних книги податкову звітність, яку можна направляти в он-лайн режимі до податкового органу;

- можливість подання заяви платниками про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді.

Завдяки ініціативам, які втілює Міндоходів спостерігається  позитивна динаміка щодо кількості підприємців-спрощенців та стабільного росту бюджетних надходжень.

Так, місцеві бюджети за 8 місяців 2013 року отримали  3716,8 тис. грн., що на 1031,6 тис. грн. більше ніж у минулому році.

***

 

Ставки єдиного податку для ФОП  у разі оформлення найманого працівника не збільшуються

 

Нормами Податкового кодексу України не передбачено збільшення ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку, які здійснюють діяльність з використанням найманої праці. У разі оформлення найманого працівника фізичні особи-підприємці –  платники єдиного податку повинні дотримуватись умов перебування на спрощеній системі оподаткування, встановлених пунктом 291.4 статті 291 Податкового кодексу України щодо граничної кількості найманих осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах.

У разі перевищення чисельності фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах з платником єдиного податку, такі платники зобов’язані перейти на сплату інших податків з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено таке перевищення.

 

                                                                                         Прес служба Котовської ОДПІ

ГУ Міндоходів в Одеській області

Просмотров: 913 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....