Пятница, 19.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
Где Вы работаете?
Всего ответов: 2413
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Сентябрь » 23 » Відкрито нові рахунки для сплати єдиного внеску
17:38
Відкрито нові рахунки для сплати єдиного внеску

Міністерство доходів і зборів України повідомляє, що з метою реалізації норм Закону України від 04.07.2013 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» 19 вересня, було відкрито нові рахунки в органах Державної казначейської служби для зарахування єдиного внеску.

      Відкриті рахунки заблоковані, про введення їх в дію буде повідомлено додатково.

      З остаточного вирішення усіх питань щодо рахунків, на які буде перераховуватися єдиний внесок, платникам слід звертатися до Центру обслуговування платників податків Котовської ОДПІ (віконце 2), за адресою: м.Котовськ вул.. Калініна,126

                                                  

Обчислення та сплата збору за першу реєстрацію транспортного засобу

 

Юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, що визначені як об’єкти оподаткування, є платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу.

Сума збору обчислюється щодо кожного транспортного засобу як добуток відповідної бази оподаткування, ставки збору та відповідного коефіцієнта, зазначеного у пункті 234.4 статті 234  Податкового кодексу України.

Збір сплачується юридичними та фізичними особами перед проведенням першої реєстрації в Україні транспортних засобів.

Платники збору зобов'язані при першій реєстрації в Україні пред'являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення, а платники, звільнені від сплати збору, -  відповідний документ, що дає право на користування такими пільгами.

У разі відсутності документів про сплату збору або документів, що дають право на користування пільгами, перша реєстрація в Україні не проводиться.

Водночас, слід зазначити, що від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби:

- будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів,

- дитячих будинків-інтернатів,

- пансіонатів для ветеранів війни і праці,

- геріатричних пансіонатів,

- реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, за умови, що зазначені установи фінансуються з державного та місцевого бюджетів.

До переліку звільнених включаються також легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. сантиметрів, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України.

У разі зміни власника транспортних засобів з вищезазначених організацій на будь-якого іншого, їх нові власники зобов’язані сплатити збір у порядку та на умовах, передбачених розд. VII (статті 231-239) ПКУ.

 

  

Боржники не можуть бути єдинниками

 

Нормами чинного законодавства передбачено, що органи Міндоходів можуть відмовити фізичним та юридичним особам у переході на спрощену систему оподаткування. Зокрема, не можуть бути платниками єдиного податку суб'єкти господарювання, які на день подання заяви про реєстрацію платником єдиного податку мають податковий борг.

Податковий борг може виникати у разі не сплати платником податків у встановлений строк суми грошового зобов'язання. Грошовим зобов’язанням можуть бути штрафні санкції (за їх наявності), а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

 

*** 

 

З початку року Котовські  платники сплатили до бюджету  більше 12 мільйонів гривень

 

З початку 2013 року до загального фонду Державного бюджету платники податків і зборів, які перебувають на обліку у Котовській ОДПІ, сплатили 12378,1 тис . грн.

Найбільші надходження складають з податку на додану вартість, якого за січень-серпень 2013 року надійшло 8648,7 тис. грн., що перевищує минулорічну сплату на 1588,7 тис. грн. або на 22,5 відсотків. Податку на прибуток сплачено на суму 2463,1 тис. грн.

До місцевих бюджетів за 8 місяців п. р. надійшло 70644,7 тис. грн., Податку з доходів фізичних осіб надійшло 52801,5 тис.грн., плати за землю – 11225,5 тис .грн., єдиного податку – 4519,1 тис..грн.

До Державної виконавчої служби м.Котовська та Котовського района у поточному році направлено 104 виконавчих листа на суму 1666,4 тис грн., для проведення дій з метою погашення податкового боргу.

 

 

***

Змінено умови готівкових розрахунків

 

 01 вересня 2013 року набрала чинності Постанова Правління Національного банку України від 06.06.2013 № 210 «Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою» (далі - Постанова № 210).

 Постановою № 210 внесено зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15 грудня 2004 року № 637, зокрема, Постановою № 210 установлено граничну суму розрахунків готівкою:

-          підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня в розмірі 10000 (десяти тисяч) гривень;

-          фізичної особи з підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) у розмірі 150000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень;

-          фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 150000 (ста п'ятдесяти тисяч) гривень.

  Фізичні особи мають право здійснювати розрахунки на суму, яка перевищує 150000 гривень, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, внесення та/або перерахування коштів на поточні рахунки (у тому числі у депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті).

 

****

 

Наслідки ненадання платником податків інформації на запит контролюючого органу

           Відповідно до п. 73.3 ст.73 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звернутися до платників податків та інших суб’єктів інформаційних відносин із письмовим запитом про подання інформації (вичерпний перелік та підстави надання якої встановлено законом), необхідної для виконання покладених на контролюючі органи функцій, завдань, та її документального підтвердження.

           Платники податків та інші суб’єкти інформаційних відносин зобов’язані подавати інформацію, визначену у запиті контролюючого органу, та її документальне підтвердження протягом одного місяця з дня, що настає за днем надходження запиту (якщо інше не передбачено цим Кодексом).

          Платник податків звільняється від обов’язку надавати відповідь на запит у разі коли такий запит складено з порушенням вимог, викладених у п. 73.3 ст.73 Кодексу.При цьому нормами       Податкового кодексу не передбачено притягнення платників податків до відповідальності у разі ненадання пояснень та їх документальні підтвердження за отриманий запит про надання інформації.В той же час, пунктом 78.1 ст.78 Кодексу надане право контролюючим органам на проведення документальної позапланової перевірки платника податку у разі якщо протягом 10 робочих днів з дня отримання письмового запиту відповідного контролюючого органу таким платником не надані пояснення та їх документальні підтвердження стосовно наступних обставин:за наслідками перевірок інших платників податків або отримання податкової інформації виявлено факти, що свідчать про можливі порушення платником податків податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи;виявлено недостовірність даних, що містяться у податкових деклараціях, поданих платником податків;щодо платника податку подано скаргу про ненадання таким платником податків податкової накладної покупцю або про порушення правил заповнення податкової накладної контролюючого органу.                                      

                                                                             

Презентація шкільного курсу «Основи податкових знань»

      Міністерство доходів і зборів презентувало спеціальний курс та підручник «Основи податкових знань» для учнів дев’ятих класів загальноосвітніх шкіл.

      Це спільний  проект Міністерства доходів і зборів України та Міністерства освіти і науки України, спрямований на формування податкової культури підростаючого покоління, створення позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищення рівня добровільної сплати податків.

      «Сьогодні ми закладаємо фундамент для змін, які будуть відчутні не тут і зараз, а через десятиріччя. Ми робимо велику інвестицію у майбутнє України. Допомагаємо  дітям зрозуміти, як правильно будувати стосунки із державою, використовувати свої  права та виконувати обов’язки. Тим самим ми будуємо успішну країну, що є частиною європейської спільноти», - підкреслив Олександр Клименко.

***

У в а г а !

30 вересня – останній термін сплати щомісячних платежів

Сплата податкових зобов‘язань, зазначених у податковій декларації відбувається протягом 10 днів після граничного строку для подання декларації.

     Отже, до 30 вересня необхідно сплатити за серпень 2013 року:

-  ПДВ платниками, у яких базовий податковий період календарний місяць;

-  фіксований сільськогосподарський податок;

-  земельний податок та орендну плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (крім громадян);

-  акцизний податок;

- збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства;

- за користування радіочастотним ресурсом України.

    Також, 30 вересня - останній день сплати авансового внеску з податку на прибуток підприємств за вересень.

  

 

 

Прес-служба Котовської

ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області

Просмотров: 1248 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....