Пятница, 26.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
Где Вы работаете?
Всего ответов: 2413
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Сентябрь » 3 » У поточному році Котовською ОДПІ взято на облік платників податків більше ніж ліквідовано
11:39
У поточному році Котовською ОДПІ взято на облік платників податків більше ніж ліквідовано

За період січень-серпень п.р. Котовською ОДПІ взято на облік 206 фізичних осіб-підприємців та  юридичних осіб, а припинило господарську діяльність (ліквідовано) за цей період 187 платників податків юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

    Нагадуємо, що процедура ліквідації починається з подання державному реєстратору заяви про припинення підприємницької діяльності, на підставі якого  в Єдиний державний реєстр вноситься запис про рішення фізичної особи-підприємця про припинення нею підприємницької діяльності.

        Після цього фізична особа підприємець зобов’язаний повернути до Котовської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області оригінали документів та завірені копії, видані інспекцією свідоцтва, патенти і подати за бажанням заяву за формою 8-ОПП.

        Крім того підприємцю протягом 10 днів необхідно надати документи до Котовської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області для проведення документальної позапланової перевірки (книгу обліку доходів і витрат, первинні документи, виписки банку тощо) і подати ліквідаційну звітність.

       Важливо пам’ятати, що доки процедура ліквідації не доведена до кінця, тобто державний реєстратор не вніс відповідний запис про припинення підприємницької діяльності, за фізичною особою зберігається статус підприємця з виконанням всіх покладених законодавством на нього обов’язків.

      Закінченням процедури ліквідації підприємницької діяльності є внесення в Єдиний державний реєстр запису про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

***

 

     

Як оподатковується дохід від продажу автомобіля фізичною особою

      Дохід, отриманий фізичною особою — платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

      У разі продажу протягом року двох і більше об’єктів такого майна отриманий платником дохід підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною п.167.2 ст.167 Податкового кодексу України ( 5%).

   

     Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче ніж середньоринкова вартість відповідного транспортного засобу або не нижче ніж його оціночна вартість, визначена згідно із законом (за вибором платника податку).

      Зауважимо, з 11 червня 2013 року набрала чинності постанова КМУ від 10.04.2013 р. № 403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна регламентований ст.173 ПКУ (із змінами і доповненнями).

 

***

 

Фізичні особи підприємці – інваліди та пенсіонери, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати єдиного соціального внеску

      Доводимо до відома підприємців – інвалідів та пенсіонерів, що відповідно до частини четвертої статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 8 липня 2010 року №2464-VI, фізичні особи–підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного соціального внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

      В той же час слід пам’ятати, що фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування (крім вищезазначених), сплачують єдиний соціальний внесок за періоди, в яких вони були платниками єдиного податку, незалежно від того, чи здійснювали вони діяльність та отримували доходи у ці період.

***

 

З 1 вересня 2013 року буде здійснюватися контроль за трансфертним ціноутворенням

1 вересня вступає в дію Закон України від 4 липня 2013 р. №408-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення», яким вводиться поняття «контрольовані операції.

Закон передбачає здійснення контролю безпосередньо Міністерством доходів і зборів України за контрольованими операціями щодо відповідності цін в операціях між пов'язаними особами рівню ринкових цін, тобто будуть контролюватися принципи трансфертного ціноутворення.

Платники податків, які здійснюють контрольовані операції, щорічно до 1 травня року, наступного за звітним, зобов’язані надати до Міністерства доходів і зборів України в електронному вигляді (з електронними підписами та печатками) звіт про контрольовані операції, здійснені у минулому році.

Тобто, звіт про здійснювані контрольовані операції за період з 1 вересня по 31 грудня 2013 року слід буде подати до 1 травня 2014 року.

З 1 вересня 2013 року до 1 вересня 2014 року за неправильне визначення податкових зобов’язань у контрольованих операціях буде застосовуватися відповідальність в розмірі 1 гривня.

В той же час, за неподання платником податків звіту або обов'язкової документації про проведені ним контрольовані операції протягом року передбачена відповідальність у розмірі 5% загальної суми контрольованих операцій.

***

 

Міндоходів безкоштовно надає 55 адміністративних послуг , а Котовський ЦОПП- 25

    Завдяки сервісам Міністерства доходів і зборів платники податків можуть оперативно та безкоштовно отримати довідки, дозволи та  свідоцтва.  Так, зокрема, серед послуг, які пропонуються,  – реєстрація книги обліку доходів та витрат, видача довідки про сплату роботодавцем податків та зборів, реєстрація реєстратора розрахункових операцій, видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, видача торгового патенту тощо. Загалом перелік таких адмінпослуг містить 55 найменувань та затверджений відповідним наказом Міністерства.

   Для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку. В ній зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адмінпослугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання.  

 Так, зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.  

 З повним переліком усіх адміністративних послуг, які надаються Котовською ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області та порядком їх отримання  можна ознайомитися в приміщенні ЦОПП, який розташований за адресою: м.Котовськ, вул..Калініна,126

 

***

 

У разі втрати документів пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів – повідомте відповідний орган Міндоходів

У разі втрати, пошкодження або дострокового знищення первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів платник зобов’язаний у п’ятиденний строк з дня такої події письмово повідомити орган Міндоходів за місцем обліку.

Крім того, платнику необхідно відновити втрачені документи протягом 90 календарних днів з дня, що настає за днем надходження повідомлення до органу Міндоходів.

Нагадаємо, для цілей оподаткування платник податків і зборів повинен вести облік доходів, витрат та інших показників на підставі зазначених документів. Формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами – не допускається.

Суб’єкт господарювання зобов’яаний забезпечити зберігання документів (вказаних в абзаці першому), не менш як 1095 днів з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи.

Відповідна норма передбачена ст.16, 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами та доповненнями.

 

***

 

Сплата єдиного соціального внеску під час відпустки, платниками єдиного податку

Пунктом 2955 ст.295 Податкового Кодексу України визначено, що платники єдиного податку першої та другої груп, які не використовують працю найманих працівників, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також на період хвороби, підтвердженої копією листка непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Для отримання цієї пільги треба подати до податкової інспекції заяву в довільній формі.

Законом про ЄСВ не передбачено пільг щодо сплати єдиного соціального внеску підприємцями під час відпустки та на період хвороби.

Відповідно до п.12 ст.9 Закону про ЄСВ єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

 

Прес-служба Котовської ОДПІ

 ГУ Міндоходів в Одеській області

Просмотров: 956 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....