Пятница, 19.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
По какому сценарию будут развиваться события в Украине?
Всего ответов: 198
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Август » 27 » «Податковий асистент» міндоходів врятував від штрафів 51 тисячу платників
17:27
«Податковий асистент» міндоходів врятував від штрафів 51 тисячу платників

Онлайн-сервіс Міністерства доходів і зборів «Податковий асистент» повідомив 51 тисячу платників про ознаки «ризиковості», виявлені під час опрацювання звітної документації.

          Користувачі сервісу отримали висновки безкоштовного аудиту електронною поштою. Це дає суб’єктам господарювання можливість самостійно скоригувати свої звіти до офіційного подання, і тим самим уникнути потрапляння до плану перевірок та від можливих санкцій за порушення податкового законодавства.

          Нагадаємо, електронний сервіс «Податковий асистент» почав працювати минулого року. Його користувачами можуть бути всі платники, які надають звітність в електронному вигляді.

       «Асистент» виявляє розбіжності у показниках, зазначених у фінансовій та податковій звітності, а також конфіденційно інформує про інші знайдені недоліки, зокрема: наявність податкового боргу; виплата заробітної плати, меншої від законного мінімуму; стосунки з ризиковими контрагентами; розбіжності у показниках в деклараціях з податку на прибуток та ПДВ тощо.

       Зазначимо, що «Податковий асистент» та інші он-лайнові сервіси користуються попитом у платників. Так, щомісяця суб’єктам господарювання надсилається близько 380 тис. довідок з Єдиного реєстру податкових накладних (1,8 млн. в поточному році). Опрацьовано більше 3,5 тис. запитів про наявність підприємства в реєстрі платників ПДВ та ін.

       Загалом постійними користувачами порталу Міндоходів є майже 750 тис. суб’єктів господарювання.   

Порядок подання податкового розрахунку за ф. №1ДФ

       Особи, які мають статус податкових агентів, зобов’язані своєчасно нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходу, що виплачується платнику податку та підлягає оподаткуванню до або під час такої виплати.

       Податкові агенти повинні подавати податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку. Такий розрахунок подається до органу Міндоходів за місцем розташування податкового агента у строки, встановлені для  податкового кварталу (пп.  «б» п.176.2 ст.176 Податкового кодексу України).

      Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий податковий розрахунок за календарний рік не подається. Якщо останній день терміну подання податкового розрахунку припадає на вихідний чи святковий день то останнім днем терміну вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

      Зауважимо, якщо до закінчення граничного строку подання податкового розрахунку податковий агент виявляє помилки в раніше поданому за поточний звітний період розрахунку, він має подати новий розрахунок з виправленими показниками за такий самий звітний період.  Штрафні санкції та адміністративні штрафи в такому разі не застосовуються.

      Форма податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку і сум утриманого з них податку (ф.№1ДФ) та Порядок її заповнення і подання податковими агентами  затверджені наказом  ДПА України від 24.12.2010 № 1020.

Просмотров: 878 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....