Пятница, 26.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
Где Вы работаете?
Всего ответов: 2413
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Август » 12 » Починають діяти нові правила сплати податку на нерухомість
14:42
Починають діяти нові правила сплати податку на нерухомість

Згідно із Законом «Про внесення змін до податкового кодексу щодо обєктів житлової нерухомості» власники об’єктів житлової нерухомості, які підлягають оподаткуванню, сплачуватимуть податок за 2013 рік у наступному - 2014 році. Водночас до 31 грудня поточного року власники можуть здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об’єктів. Для цього потрібно звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації власника нерухомості.  

           Для зручності платників законом переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. Так, не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м., знову ж таки незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.

          Якщо ж площа нерухомості перевищуватиме зазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір.

     Однак, наголошують, якщо об’єкти оподаткування використовуються власниками для одержання доходів, тобто надаються в оренду, лізинг або використовуються у підприємницькій діяльності, пільга на них не діє.

     Ставки податку будуть диференційовані.

Для власників:

- квартир - не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати (м.з.п), житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, у разі перевищення ставка становитиме 2,7 %;

- будинків - не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %;

- квартир та будинків ­– 1 відсоток м.з.п., житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %.

Для юридичних осіб також продовжено термін подання декларації з податку на нерухомість з „1 лютого” до „20 лютого”.

Фізичні особи повідомлення про сплату податку отримуватимуть до 1 липня.

 

                                                                                                    ***

                                9 серпня - подання декларації платника єдиного податку фізичної особи-підприємця

       Платники єдиного податку – фізичні особи–підприємці, віднесені до третьої та п’ятої груп, податкову декларацію за І півріччя 2013 року мають подати не пізніше 9 серпня.

       Нагадуємо, платники, які звітують за квартал чи за півріччя подають податкові декларації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) кварталу (півріччя). Платник податку зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації. Така сума сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації. Тобто, останнім днем сплати суми податкового зобов’язання, зазначеної у податковій декларації буде – 19 серпня 2013 року.

                                                 

 

10929,3 тисяч  гривень  сплачено до Державного бюджету

 

Саме така сума надійшла до Державногоо бюджету України від платників податків, що перебувають на обліку в Котовській  ОДПІ, протягом січня-липня цього року. Це на 1057,6 тис.грн більше   ніж очікувалося  отримати. Динаміка наповнення Державного бюджету платниками податків – плюс 24,3 відсотків до  відповідного періоду минулого року.

Зокрема, до державного бюджету платниками податків, які працюють на території м.Котовська  сплачено 9280,7 тис.грн.; Котовського району – 1221,5тис.грн; Красноокнянського району – 427,1 тис.грн.

Основою  наповнення Державного бюджету  є  надходження по  податку  на  додану  вартість – 7534,1тис.грн.,  податку  на прибуток –2310,3тис.грн.

Сума надходжень податку на додану вартість складає 68,9 відсотка  у загальних  надходженнях  до Державного бюджету, питома вага  податку на прибуток – 21,1 відсотків.

 

***

 

Отримали повідомлення –рішення  своєчасно сплатіть податок

 

     У  місцевих бюджетах надходження   від  плати  за  землю  складають 15 відсотків.

    Фізичним  особам – власникам та  користувачам земельними  ділянками, суми земельного податку    нараховують  податкові  органи, які  надсилають  платникам податкові повідомлення-рішення про сплату ними  податку. Протягом липня поточного року  такі повідомлення-рішення отримали  4164 платника у м.Котовську, 9014 платників – у Котовському  районі і 7393  платника  Красноокнянського  району.

     Нагадуємо, що плата за землю фізичними особами здійснюється протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Фізичні особи у сільській місцевості можуть сплатити земельний податок через каси сільських рад за квитанцією про приймання податкових платежів.

      Отже, до 29  серпня місцеві  бюджети отримують від громадян земельного податку у  сумі 1,4 млн.грн., у тому числі бюджет м.Котовська -  340,7 тис.грн., сільські бюджети Котовського району – 624,6 тис.грн., сільські та селищний бюджети Красноокнянського  району – 435,4 тис.грн.

***

 

Малий бізнес є стабільним джерелом поповнення місцевого бюджету

     На 46,4 % збільшилися  надходження єдиного податку до  місцевих  бюджетів від платників податків, які на обліку у Котовській ОДПІ у порівнянні з аналогічним періодом  2012 року.

     Місцеві бюджети додатково отримали 1042,2 тис грн. Фізичні особи- підприємці сплатили 3286,4 тис грн. , юридичні особи 675,5  тис. грн.

     Стійка тенденція збільшення надходжень від платників єдиного податку свідчить не тільки про стабільну роботу малого підприємництва, а й про його розвиток.

      Протягом поточного року до місцевого  бюджету  м.Котовська  надійшло  єдиного податку у сумі 2297  тис.грн., Котовського  району 469,9 тис.грн., Красноокнянського  рійону 519,5 тис.грн.   

      Слід зазначити, що  котовські підприємці, які не здійснюють продаж  алкогольних напоїв та тютюнових  виробів, майже всі застосовують спрощену  систему    оподаткування, обліку  та  звітності.   

***

    

               Правом на податкову знижку скористалися 223 платника податку на доходи з фізичних осіб

 

       З початку року до Котовської ОДПІ  громадянами подано 223 декларації про майновий стан і доходи на отримання  податкової знижки, з них 185 декларацій на суму коштів, сплачених на користь закладів освіти. Всього за січень- липень п.р. нараховано до зменшення оподаткованого доходу платників податку 119,2 тис.грн., з них за навчання в закладах освіти 101,5 тис.грн.

       Нагадуємо, що до 31 грудня 2013 року  можна звернутися до Котовської ОДПІ за отриманням податкової знижки за наслідками звітного податкового року.

                                             

                                                                                ***

                                                    Придбання торгового патенту

           Фізичні особи - підприємці, які здійснюють торговельну діяльність у пунктах продажу товарів на території ринку повинні придбавати торговий патент.

           Під пунктами продажу товарів слід розуміти:

-магазин, інша торговельна точка, що розташовані в окремому приміщенні, будівлі або їх частині, і мають торговельний зал для покупців або використовують для торгівлі його частину;

-кіоск, палатка, інша мала архітектурна форма, яка розташована в окремому приміщенні, але не має вбудованого торговельного залу для покупців;

автомагазин, розвозка, інший вид пересувної торговельної мережі;

-лоток, прилавок, інший вид торговельної точки у відведеному для торговельної діяльності місці, крім лотків і прилавків, що надаються в оренду суб’єктам господарювання - фізичним особам та розташовані в межах спеціалізованих підприємств сфери торгівлі - ринків усіх форм власності;

-стаціонарна, малогабаритна і пересувна автозаправна станція, заправний пункт, який здійснює торгівлю нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом;

фабрика-кухня, фабрика-заготівельня, їдальня, ресторан, кафе, закусочна, бар, буфет, відкритий літній майданчик, кіоск, інший пункт ресторанного господарства;

-оптова база, склад-магазин, інші приміщення, що використовуються для здійснення оптової торгівлі за готівку, інші готівкові платіжні засоби та з використанням платіжних карток.

        Водночас, не повинні придбавати торговий патент фізичні особи - підприємці, які провадять торговельну діяльність з лотків і прилавків, що надаються їм в оренду та розташовані в межах спеціалізованих підприємств сфери торгівлі ринків усіх форм власності.

                                      

 

Інформаційно-комунікаційний сектор

Котовської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеської області

Просмотров: 899 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....