Пятница, 19.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
Где Вы работаете?
Всего ответов: 2413
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Сентябрь » 30 » Міндоходів готує публічний звіт перед громадськістю
11:18
Міндоходів готує публічний звіт перед громадськістю

На початку наступного року Міністерство доходів і зборів України планує презентувати громадськості публічний звіт про результати своєї діяльності за підсумками 2013 року.

 Запровадження практики щорічних публічних звітів передбачено п’ятирічним Стратегічним планом розвитку відомства.

 «Публічні звіти – це розповсюджена практика для державних відомств в усьому світі. Ми прагнемо, щоб робота Міністерства була  максимально відкритою, прозорою та зрозумілою для громадян та бізнесу.  Ми нічого не приховуємо. Для того, щоб наш публічний звіт дійсно відповідав на важливі для суспільства питання, ми готові вислухати та врахувати пропозиції щодо його змісту», - зауважив міністр Олександр Клименко.

 Долучитися до формування змісту публічного звіту Міністерства доходів і зборів мають можливість усі бажаючи за допомогою офіційного веб-порталу Міністерства, на електронну пошту gromada@minrd.gov.ua, а також залишаючи пропозиції на сторінках у соціальних мережах Facebook та «ВКонтракте».

 Нагадаємо, п’ятирічна Стратегія розвитку Міністерства доходів і зборів України була розроблена експертами відомства спільно з компанією PricewaterhouseCoopers. Визначено  сім стратегічних напрямків роботи Міністерства, в тому числі, розвиток партнерських відносин з громадянами та бізнесом; надання високоякісних сервісів громадянам та бізнесу, впровадження нових електронних сервісів та вдосконалення існуючих послуг; сприяння розвитку міжнародної торгівлі, впровадження найкращих практик у світі митного регулювання; впровадження ефективних методів протидії корупції та інше.

 

***

Коригування податкових зобов’язань при поверненні авансу не платнику ПДВ

 

Продавець – платник ПДВ, який на дату отримання авансової оплати від не платника ПДВ визначив податкові зобов’язання з ПДВ має право виписати розрахунок коригування до податкової накладної. Це передбачено за обставин, внаслідок яких неможливо виконати умови договору постачання товарів/послуг чи відбулася зміна умов договору, в результаті якої постачання товарів/послуг скасовано, а аванс повернуто. Тим самим, продавець – платник ПДВ зменшує нараховану суму податкових зобов’язань з ПДВ. При цьому, обидва примірники розрахунку коригування залишаються у продавця без підпису покупця – не платника ПДВ.

Додатково інформуємо, дата надходження авансового платежу є датою виникнення у продавця податкових зобов’язань з ПДВ.

Відповідна норма передбачена статтями 187,192 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

 

***

 

Термін обов’язкової модернізації касових апаратів подовжено

 

З 1 січня 2013 року, відповідно до вимог  Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єктам господарювання необхідно подавати звітність про використання РРО до органів доходів і зборів в електронному вигляді, на базі технології, розробленої Національним банком України, дротовими та бездротовими  каналами зв’язку.

Для виконання вимог законодавства щодо обов’язкової передачі звітності в електронному вигляді у суб’єктів господарювання є два шляхи:

- придбати РРО нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми;

- доопрацювати існуючу касову техніку та приєднати до неї відповідні модеми для передання звітної інформації.

З цих питань суб’єктам господарювання рекомендуємо звертатися до центрів сервісного обслуговування або виробників РРО.

Звертаємо увагу користувачів РРО: з 1 січня 2014 року вводиться в дію п. 9 ст. 17 Закону № 265, що передбачає застосування фінансових санкцій до платників податків, які використовують при проведенні розрахунків касову техніку, що не відповідає вимогам вказаного Закону.

 

***

 

Затверджено форму довідок про сплату утилізаційного податку

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.09.2013 р. №685, яка набрала чинності з 21.09.2013 р., затверджено:

– форму довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів;

– форму довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

До запровадження видачі зазначених довідок як бланків суворої звітності органи доходів і зборів під час увезення транспортних засобів на митну територію України та виробники під час реалізації транспортних засобів видають ці довідки за затвердженими зразками.

Міністерством доходів і зборів України буде запроваджено електронний реєстр виданих довідок.

                                                                          

***

З початку року  котовськими платниками податків погашено  більше 392 тисяч  гривень  податкового боргу

 

 За результатами заходів, проведених фахівцями Котовської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області, від боржників, які не забезпечують своєчасну й у повному обсязі сплату узгоджених грошових зобов’язань, у січні-серпні поточного року до  Зведеного бюджету в рахунок погашення податкового  боргу  грошовими  коштами  надійшло  392,1 тис. грн., в тому числі до загального фонду Державного бюджету – 71,2 тис. грн., місцевих бюджетів 320,9 тис.грн.

  Сьогодні надто важливо використовувати наявні резерви для наповнення бюджетів усіх рівнів. Працівники інспекції у межах своєї компетенції проводять дієві заходи із платниками, які вчасно не розрахувалися із бюджетом та наростили податкові борги. У цьому напрямі ефективними та результативними є спільні засідання робочих груп, що проводяться , щочетверга, Котовською Райдерждміністрацією.,

            Нагадуємо, що своєчасно сплачені податкові зобов’язання, це  запорука виконання соціальних урядових та місцевих програм, заробітна плата робітникам  бюджетної сфери, економічний розвиток країни та регіону.

 

***

 

За бажанням особи ідентифікаційний  номер  можна внести до паспорту

 

 Для внесення в паспорт реєстраційного номера облікової картки платника податків слід звернутися в   Центр обслуговування платників   податків Котовської ОДПІ

Всі  жителі України мають право внести в свій паспорт реєстраційний  номер картки платника податку .  Для того, щоб скористатися такою послугою, необхідно звернутися до Котовської ОДПІ ГУ Міндоходів  в Одеській області. Відмітка ставиться на сьомій, восьмій чи девятій сторінці  паспорта. Така законодавча норма передбачена  п..70.10 ст.70 Податкового Кодексу України.

З початку поточного року  Котовською ОДПІ ГУ  Міндоходів в Одеській області   внесено та зареєстровано в Державному реєстрі  1484 фізичних осіб платників податків та видано реєстраційний номер платника податків.

Окремий реєстр Державного реєстру фізичних осіб платників податків, які через свої релігійні переконання відмовляються від отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків,  реєстрація таких осіб  ведеться за серією та номером паспорта.

Фізичні особи – платники податків зобов`язані  подавати органам державної  податкової служби відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або Повідомлення( зміна прізвища, прописки та інші), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.

 

***

Не забутьте переукласти договір про подання звітності в електронному вигляді у разі реорганізації підприємства

Якщо  підприємство реорганізовується, то посадові особи юридичної особи – правонаступника повинні отримати нові сертифікати відкритих ключів та укласти договір про подання звітності в електронному вигляді. Сертифікат відкритого ключа – це документ, виданий центром сертифікації ключів, який засвідчує чинність і належність відкритого ключа підписувачу.

Серитифікат ключа містить унікальний реєстраційний номер сертифіката, основні дані (реквізити) підписувача – власника особистого ключа. Текст примірного договору про визнання електронних документів визначено у додатку 1 до Інструкції з підготовки та подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного звязку (затверджена наказом ДПА України від 10.04.2008 р. №233 «Про подання електронної податкової звітності»).

Зокрема, платник заповнює необхідні реквізити, передбачені примірним договором (назва підприємства, код за ЄДРПОУ), та надає до органу доходів і зборів за місцем реєстрації підписані, скріплені печаткою два примірники договору та посилені сертифікати відкритих ключів на електронному носії.

 

***

Податок на нерухомість: серпневі зміни

 

 Нагадуємо,  що з серпня поточного року внесені зміни до діючої редакції Податкового кодексу України в частині оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки.

Відповідно до внесених змін контролюючі органи у 2013 році не нараховують податок на нерухоме майно фізичним особам і цей податок фізичними особами в поточному році не сплачується.

Змінено також термін подання декларації для юридичних осіб, відтепер податкову звітність необхідно буде надати до 20 лютого звітного року. Терміни сплати залишились незмінними – протягом 30 календарних днів після закінчення звітного кварталу.

Переглянуто розміри житлової нерухомості, щодо якої застосовуватимуться пільги.  База оподаткування об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, в т. ч. їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку зменшується:

- для квартир, незалежно від їх кількості – на 120 м2;

-  для житлового будинку, незалежно від їх кількості – на 250 м2.

Якщо власник – фізична особа і має у своєму володінні квартири та житлові будинки незалежно від їх кількості,  то для розрахунку податку необхідно скласти житлову площу усіх об’єктів та врахувати пільгу у розмірі 370 м2.  Якщо сумарна житлова площа не перевищує 740 м2 , податок сплачується у розмірі 1% від мінімальної заробітної плати за кожний кв. м. У разі перевищення 740 м2 сумарної житлової площі з врахування пільги у розмірі 370 м2, податок вже сплачується у розмірі 2,7% від мінімальної заробітної плати за кожний кв. м.

Для квартири (квартир), житлова площа яких не перевищує 240 м2, або житлового будинку (будинків) , житлова площа яких не перевищує 500 м2 – встановлена ставка податку  у розмірі не більше 1 %.

Для квартири (квартир), житлова площа яких перевищує 240 м2, або житлового будинку (будинків) , житлова площа яких перевищує 500 м2 – встановлена ставка податку  у розмірі 2,7 %.

Прес-служба Котовської
ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області

Просмотров: 936 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....