Суббота, 20.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
Где Вы работаете?
Всего ответов: 2413
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Сентябрь » 9 » Акцизні марки на алкогольні напої і тютюнові вироби, що перебувають в обігу, переклеювати не потрібно
15:29
Акцизні марки на алкогольні напої і тютюнові вироби, що перебувають в обігу, переклеювати не потрібно

У зв'язку з введенням в дію з 01.09.2013 р. марок акцизного податку нового зразка (згідно п. 2 ухвали КМУ від 13.03.2013 р. № 188) акцизні марки на алкогольні напої та тютюнові вироби, що  перебувають  в обігу, переклеювати не потрібно.

           Алкогольні напої, вироблені до введення нових ставок акцизного податку та марковані акцизними марками, на яких сума акцизного податку за одиницю маркованої продукції зазначено відповідно до ставок акцизного податку, що діяли до введення нових ставок акцизного податку, перебувають в обігу до повної реалізації в межах  строку придатності до споживання.

 

***

Хто не є платником екологічного податку за транспортні засоби

      Перелік об’єктів оподаткування екологічним податком з 1 вересня ц.р. доповнено новим – за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (далі – екологічний податок за транспортні засоби).

      Крім того, визначено перелік осіб, які звільняються від сплати екологічного податку.

     Зокрема, особи, які придбавають на території України транспортні засоби, що в установленому порядку були вперше зареєстровані та/або перереєстровані до 1 вересня 2013 року, у власників транспортних засобів,  не є платниками податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

     Тобто, у разі, якщо особою придбано транспортний засіб після  1 вересня 2013 року у особи, яка придбала цей транспортний засіб та в установленому порядку зареєструвала його в Україні до 1 вересня 2013 року, то екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів не сплачується.

     Водночас, платниками екологічного податку за транспортні засоби є особи, які:

    -ввозять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них (за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10 згідно з УКТ ЗЕД) в митному режимі імпорту;

    -здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України;

    - придбавають транспортні засоби в осіб, які не є платниками цього податку згідно з підпунктом 240.6.1 Кодексу, а саме, у осіб які ввезли на митну територію України транспортні засоби, що належать дипломатичним представництвам або консульським установам іноземних держав, міжнародним організаціям, які користуються привілеями та імунітетом згідно із загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, а також працівникам таких представництв, установ, організацій та членам їх сімей.

 

***

Сплата податкового зобов’язання фінансовими казначейськими векселями

     Платник податку може сплачувати суми будь-яких узгоджених грошових зобов’язань, що сплачуються до Держбюджету, шляхом пред'явлення для сплати  фінансового казначейського векселя (не раніше настання строку платежу, визначеного у векселі).

    Позитивну різницю між сумою узгодженого податкового зобов’язання, яку платник бажає погасити векселем та сумою векселя, він доплачуватиме коштами.   

    Від’ємну різницю між сумою узгодженого податкового зобов’язання, яку платник бажає погасити векселем та сумою векселя, на підставі поданої ним відповідної заяви, він матиме право за бажанням  або отримати коштами, або отримати нові фінансові казначейські векселі.

    При цьому, дата пред’явлення векселя до сплати може бути перенесена на будь-яку іншу дату, що настає за датою пред’явлення такого векселя до сплати, у межах календарного року, на який припадає дата сплати за векселем.

     Право на бюджетне відшкодування суми ПДВ шляхом отримання фінансового казначейського векселя регламентовано Законом України від 04.07.2013р. №407-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів».

     Порядок видачі, обігу, обліку та сплати за фінансовими казначейськими векселями затверджується Кабінетом Міністрів України.

 

***

З 1 вересня набутили чинності відразу кілька законів, що регулюють сферу підприємницької діяльності  в нашій країні

 

     Постанова Нацбанку «Про встановлення граничної суми готівкових розрахунків» стосується як бізнесменів, так і  потенційних покупців  дорогих товарів.

     Відтепер громадяни не зможуть розраховуватися готівкою за товари або іншу покупку вартістю більше 150 тисяч гривень протягом одного дня. Всі розрахунки, що перевищують цю суму повинні проходити винятково в безготівковій формі  з відкриттям рахунку в установах банку або через депозитний рахунок нотаріуса.

    Також вводяться нові правила щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів. Екологічний податок за утилізацію платять особи, які ввозять транспортні засоби на митну територію України, виробляють транспортні засоби для продажу на внутрішньому ринку України. Розмір збору визначається, виходячи зі ставок і коефіцієнтів для кожного виду транспортного засобу, об'єму двигуна, року випуску, маси та інших характеристик.

    Ще одною новацією є введення нових марок акцизного збору, спрямоване на забезпечення діючої системи боротьби з фальсифікатом і захисту населення від споживання неякісної продукції.

Законодавчим нововведенням став Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансферного ціноутворення». Цей Закон торкнеться тільки великого бізнесу і його взаємин з офшорними територіями. Міністерство доходів відтепер буде контролювати операції з переведенню коштів більш 50 мільйонів гривень із України на рахунки в країнах, де податок на прибуток менше ніж в Україні мінімум на 5%.

 

 

Прес-служба Котовської ОДПІ

 ГУ Міндоходів в Одеській області

 

 

 

Більшість котовських підприємств звітують до ОДПІ електронними засобами

 

        До Центру сертифікації електронних ключів, який знаходиться в приміщенні Котовської ОДПІ, (каб.11) з початку року для отримання послуги електронного цифрового підпису звернулися 685 платників податків. Найбільш активними користувачами  послуг Центру сертифікації ключів є юридичні особи.

        Тому, звертаємося до фізичних осіб - підприємців скористатися та оцінити переваги надання податкової звітності в електронному вигляді.

        Нагадуємо, ключі електронного цифрового підпису, видані органами Міндоходів  дають можливість звітувати в режимі он-лайн не лише до органів міністерства, а й до органів статистики та Пенсійного фонду.

       Також перевагами електронного звітування є можливість цілодобового прийняття звітності, захищеність інформації тощо.

 

***

 

Витримки і мужності, рішучості і наполегливості побажали всім  котовським підприємцям

 

       З нагоди  свята – Дня підприємця представників бізнесових кіл, приватних  підприємців  урочисто привітали керівники  Котовської  місцевої влади.

       У своєму привітанні в.о. начальника Котовської ОДПІ  Людмила Олійник зазначила : «Підприємець – це велика відповідальність та важка праця. Завдяки діяльності малих та середніх підприємств постійно зростають обсяги виробництва, збільшується роздрібний товарообіг, розширюється ринок послуг, зміцнюється економіка нашого міста, району, держави, державний та місцеві бюджети отримують доходи»,

        Вона побажала усьому  підприємницькому  колу витримки і мужності, рішучості і наполегливості.

        За високий рівень податкової культури, сумлінне  виконання податкових  зобов*язань, вагомий внесок у наповнення бюджетів усіх рівнів та з нагоди Дня підприємця, фізичні особи-підприємці  Співак Г.Д., Шепітко В.В., Албанський О.Б. та керівник товариства «Рошен Де Люкс» були відзначені Подяками Котовської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області.

Просмотров: 1052 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....