Суббота, 20.04.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
По какому сценарию будут развиваться события в Украине?
Всего ответов: 198
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Октябрь » 28 » 30 жовтня 2013 року – останній день сплати авансових внесків з податку на прибуток.
12:02
30 жовтня 2013 року – останній день сплати авансових внесків з податку на прибуток.

  Котовська ОДПІ нагадує, що 30 жовтня 2013 року – останній день сплати авансових внесків з податку на прибуток за жовтень 2013 року, який становить 1/12 від суми податку на прибуток за 2012 рік.

  Критерії, за якими визначено коло платників авансових внесків з податку на прибуток, наведено в пункті 57.1 статті 57 Податкового кодексу України.

  Авансовий внесок з податку на прибуток починаючи з 01.01.2013 р. щомісяця сплачують суб'єкти господарювання, у яких доходи, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період перевищують 10 млн. грн.


Котовською ОДПІ зібрало у жовтні майже 13 мілн. грн. ЄСВ

  Зміна адміністратора єдиного соціального внеску не принесла жодних незручностей платникам . Котовською ОДПІ прийнято та оброблено  звітів по ЄСВ- 840 звітів, а надходження внеску склали майже 13 млн. грн.

При цьому дві третини звітів (65%) були надані платниками за допомогою систем електронного звітування. В подальшому очікують сталого зростання питомої ваги електронних документів у загальному обсязі звітності з ЄСВ.

Для зручності платників, що подавали звіт на папері, було подовжено робочий день фахівців Центрів обслуговування платників податків.

За наявною інформацією, черг, труднощів у поданні звітності, немотивованих відмов у прийомі документів або інших негативних наслідків від зміни адміністратора ЄСВ в ЦОПП Котовської ОДПІ не зафіксовано.

Звітність в електронному вигляді платники повинні надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України zvit@sta.gov.ua

 

                                                                                                    ***

10,5 млн грн. сплатили до бюджету за 9-ть місяців  котовські фізичні особи  - підприємці

 

Протягом 9-ти місяців 2013 року фізичними особами  - підприємцями, які  знаходяться на податковому обліку у Котовській ОДПІ, сплачено до Зведеного бюджету:  м. Котовська – 7,2 млн грн., Котовського району та Красноокнянського району – по 3,3 млн. грн.,

відповідно. У загальних надходженнях до Зведеного бюджету , надходження від фізичних осіб – підприємців складають  11,2 % . Проти аналогічного періоду попереднього року
надходження від фізичних осіб підприємців збільшилися на 4,5 млн. грн., або на 76,4 %

 

Питому вагу у загальних надходженнях від фізичних осіб – підприємців складають надходження : по єдиному податку – 38,1% , платі за землю – 36,2 % , податку з доходів від підприємницької діяльності  - 13,3 %, податку на додану вартість – 9,5 %

Слід зазначити, що значно збільшилися надходження у порівнянні з попереднім періодом по єдиному податку – на 34 %, або на 1 млн. гривень.

 

***

Кабмін затвердив п’ятирічну Стратегію розвитку Міндоходів

Кабінет Міністрів України затвердив Стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів до 2018 року.

Цим документом визначено комплекс з  восьми стратегічних напрямів розвитку Міністерства, які деталізовані за конкретними стратегічними цілями, алгоритмами та строками їх виконання.

Відповідно до Стратегії, у найближчі п’ять років робота Міндоходів буде спрямована на  вдосконалення податкових і митних сервісів, розвиток партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, активізацію міжнародної торгівлі за рахунок оптимізації митного регулювання, боротьбу з корупцією та «тіньовим» сектором економіки, запровадження сучасної IT-функції у роботу органів доходів і зборів.

Презентуючи Стратегію, Міністр Олександр Клименко запевнив, що вона буде доведена до усього колективу Міністерства, щоб «кожен співробітник органів доходів і зборів у кожному регіоні України чітко усвідомлював свої задачі, алгоритми їх виконання та персональну відповідальність за результати. Ми розуміємо, що результат роботи усього Міністерства залежить від якості реалізації ініціатив на місцях. Тому чітко визначили стратегічні напрями роботи та зони відповідальності кожного підрозділу та кожного співробітника».

Міндоходів затверджено нову форму Книги обліку доходів і витрат

Для фізичних осіб-підприємців (крім єдинників) та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність затверджено нову форму книги обліку доходів та витрат.

Платники податку  можуть обирати в якому вигляді вести книгу: в паперовому чи електронному.

У разі обрання ведення Книги в паперовому вигляді, її необхідно зареєструвати в своїй податковій інспекції. Якщо необхідно буде зареєструвати нову Книгу, записи в ній продовжуватимуться наростаючим підсумком, а попередня Книга залишиться у самозайнятої особи.

У разі обрання ведення Книги в електронній формі, необхідно отримати посилені сертифікати відкритих ключів та укласти договір з податковою інспекцією про визнання електронних документів. В такому випадку заяву на отримання Книги можна надіслати в електронному вигляді до податкової інспекції за місцем обліку з електронним підписом.

 Податкова інспекція реєструє заяву на отримання Книги у реєстрі поданих заяв та протягом 3 робочих днів формує і надсилає особі повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням реєстраційного номера Книги та дати її реєстрації. Після отримання повідомлення про реєстрацію Книги, можна здійснювати операції з її ведення.

У Книзі в електронному вигляді допускаються виправлення помилок або коригування шляхом доповнення рядка, в якому відображається від'ємне або позитивне значення.

Книга ведеться  за підсумком робочого дня, протягом якого отримано дохід.  Записи здійснюються на підставі первинних документів про отримані доходи та документально підтверджені витрати. Дані Книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються самозайнятою особою для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Фізичні особи - підприємці, зареєстровані як платники податку на додану вартість, не включають до витрат і доходу суми ПДВ, що входять до ціни придбаних або проданих товарів, робіт та послуг.

Зберігати Книгу необхідно протягом 3 років після закінчення звітного періоду, в якому здійснено останній запис.

Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат для фізичних осіб-підприємців (не єдинників)  та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, затверджено наказом Міндоходів від 16.09.2013 № 481.

***

Закон про трансфертне ціноутворення вчасно отримає необхідну нормативну базу

 

Кабінет Міністрів України затвердив черговий пакет документів, необхідних для імплементації норм закону про трансфертне ціноутворення. Зокрема, розпорядженнями

Уряду визначено перелік джерел офіційної інформації для розрахунку ринкового діапазону цін, а також перелік спеціалізованих комерційних видань для цілей трансфертного ціноутворення.

Використання інформації про ціни з єдиних джерел дозволить уникнути спорів щодо відомостей про ринкові ціни, в тому числі по групах товарів, що не котируються на біржах.

Зокрема, Міндоходів і платники під час здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням матимуть змогу скористатися інформацією про ринкові ціни з таких джерел як щомісячний інформаційний бюлетень «Огляд цін українського та світового товарних ринків» (видає ДП «Держзовнішінформ»), інформаційно-аналітичний продукт «Товарний монітор. Україна» і Вісник Міністерства доходів і зборів України. В якості допоміжних джерел інформації про ринкові ціни визначені веб-сайти  Мінрегіону та Мінагрополітики.

Відповідно до затвердженого Урядом Порядку, передбачена актуалізація переліку шляхом подання центральними органами виконавчої влади протягом двох місяців відповідних пропозицій.

 

Прес-лужба Котовської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області

Просмотров: 764 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....