Пятница, 29.03.2024

Подольский сайт бесплатных объявлений
Меню сайта
Наш опрос
По какому сценарию будут развиваться события в Украине?
Всего ответов: 198
Статистика
 
 
 

Сейчас на сайте: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Ноябрь » 18 » 19 листопада – останній день сплати єдиного податку за третій квартал 2013 року
18:22
19 листопада – останній день сплати єдиного податку за третій квартал 2013 року

 Платники, які здійснюють свою діяльність на спрощеній системі оподаткування та відносяться до III – VI груп, сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал.

Оскільки платники зазначених груп подають декларацію протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, останнім днем сплати єдиного податку за третій квартал поточного року є 19 листопада 2013 року.

Крім цього, 19 листопада – останній день сплати єдиного податку, нарахованого за перевищення обсягу доходу платниками першої та другої груп.

Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.

Нагадуємо, що строки сплати єдиного податку платниками III-VI груп, а також платниками I та II груп, які перевищили обсяг доходу,  визначено     п. 295.3, 295.7 ст. 295 Податкового кодексу України.

 

                                                                    ***                                                                  

Понад 60% касової техніки котовських обєктів господарювання передають звітність дистанційно


Котовські власники цієї техніки вже спілкуються з органами доходів і зборів дистанційно, оскільки вся звітність автоматично передається до серверу обробки інформації Міністерства.
Ті ж платники, які ще не переобладнали свою техніку, можуть зробити це без фінансових втрат для себе до 1 січня 2014 року. Саме з цього часу запроваджується відповідальність за неподання електронної звітності.
За словами фахівців Котовської інспекції, можливість дистанційного контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки у готівковій формі, не лише зекономить час та витрати для суб’єктів господарювання на подання звітності
.
Нагадаємо, що починаючи з 2013 року користувачі касової техніки повинні звітувати до органів Міндоходів в електронному вигляді. Саме для цього реєстратори розрахункових операцій мають бути оснащені електронними стрічками, на яких формуватимуться копії розрахункових документів і фіскальних звітів. Перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій, дозволених до використання, розміщено на порталі Міндоходів

                                                                

Котовська ОДПІ обслуговує 4460 платників податків

Саме стільки суб’єктів господарювання перебуває на обліку у Котовській ОДПІ, серед них - 787 зареєстровані у Красноокнянському відділенні. Більшість платників складають фізичні особи – підприємці, їх чисельність становить 3481 осіб, юридичних - 979.

 Завдяки спрощенню процедури реєстрації все більше громадян бажають розпочати власну справу. Так, лише  протягом цього року  на облік до податкової інспекції взято 371 суб'єкти підприємницької діяльності: більшість з них, а це фізичні особи - приватні підприємці, їх 326, а також 45 юридичних осіб.

 

***

         Перевірки тільки ризикових платників податків

Начальник  Котовської об’єднаної податкової інспекції Валерій Івашковський  під час брифінгу, запевнив платників податків про те, що завдяки новим критеріям контрольно - перевірочної роботи суттєво зменшився тиск на сферу бізнесу. Планові контрольно - перевірочні заходи працівники податкової застосовують тільки до ризикових платників, які свідомо не сплачують або сплачують не в повному обсязі платежі до бюджету, використовуючи схеми ухилення від оподаткування.

Валерій Івашковський зазначив, що в план - графік проведення документальних перевірок за 10 місяців 2013 року був включений один суб'єкт господарювання, що на 90 відсотків менше, ніж за перші три квартали 2012 року. Всього у січні - листопаді 2013 року були проведені 30 документальні перевірки - планові та  позапланові.

Також знизилася загальна кількість запланованих перевірок фізичних осіб - підприємців. При плануванні на 10 місяців цього року їх стало менше на 40 відсотків порівняно з відповідним періодом минулого року.  

Тенденція зменшення кількості перевірок бізнесу зберігатиметься і в 4 кваталі поточного року. Такі підходи до податкового контролю допомагають запобігти зайве втручання у діяльність сумлінних платників податків.

 

***

 

Єдинники не можуть здійснювати розрахунки через електронні платіжні системи

Виходячи з особливостей спеціального режиму оподаткування, фізичних осіб - підприємці платники єдиного податку не можуть здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) через електронні платіжні системи.

Згідно п. 291.6 ст. 291 Податкового кодексу платники єдиного податку повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковою і безготівковою).

У відповідності с п. 1.4 р. 1 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті безготівкові розрахунки - це перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки одержувачів засобів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізичних осіб засобів, внесених ними готівкою в касу банку, на рахунки одержувачів засобів. Дані розрахунки проводяться банком на підставі розрахункових документів на паперових носіях або в електронному вигляді.

Таким чином, виходячи з особливостей спеціального режиму оподаткування фізичних осіб-підприємців, платники єдиного податку не можуть здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) через електронні платіжні системи.  Нагадуємо, що якщо фізична особа-підприємець платник єдиного податку використовуватиме в своїй діяльності електронні гроші, то він зобов'язаний сплачувати податок по ставці 15 % якщо застосовує інший спосіб розрахунків відповідно пп. 3 п. 293.4 ст. 293 Податкового Кодексу.

***

 

Нову книгу обліку доходів і витрат приватним підприємцям можна починати вести з 2014 року

З метою полегшення ведення обліку підприємцями, які працюють на загальній системі оподаткуваннч та самозайнятими особами (крім „єдинщиків”) Міндоходів опрацювало та затвердило нову форму Книги разом із порядком її ведення.

Крім спрощення порядку її ведення, приватним підприємцям  надано право самостійно вибирати, в якій формі вони вестимуть Книгу обліку доходів і витрат, зокрема — в електронній або паперовій. Така можливість передбачена наказом Міндоходів України від 16.09.2013 р. № 481.

Однак, сервіс «Електронний кабінет платника податків», яким передбачено режим «Ведення книг обліку доходів і витрат і книги обліку доходів в електронному вигляді і формування відповідної податкової декларації», працюватиме тільки з січня 2014 року.

Крім того, з метою уникнення непорозумінь Міндоходів України рекомендує самозайнятим особам, які ведуть облік доходів і витрат в Книзі, затвердженій наказом від 24.12.2010 р. №1025, продовжувати її ведення до кінця 2013 р., а вже з 1 січня 2014 р. вести Книгу по новій формі.

                                                

Уряд підтримав відміну коефіцієнтів, які застосовуються до ставок екоподатку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів

Кабінет Міністрів України схвалив проект змін до Податкового кодексу в частині відміни коефіцієнтів, які застосовуються до ставок екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Передбачається, що розмір екологічного податку залежатиме від розміру витрат на оплату послуг з організації і проведення робіт, пов'язаних з утилізацією відходів, що утворюються в результаті втрати транспортним засобом своїх споживацьких властивостей. В цьому випадку ставки екологічного податку складуть: на легкові автомобілі - 5,5 тис. грн., для вантажних автомобілів - 11 тис. грн.

При цьому звернуто увагу платників на відсутність прив'язки розміру ставки екологічного податку до об'єму двигуна, дати виготовлення транспортного засобу, його маси.

Ухвалення запропонованих змін до Податкового кодексу сприятиме адаптації українського законодавства до законодавства Європейського Союзу, оскільки розмір ставки екологічного податку приблизно відповідатиме розміру плати за відповідні послуги, яка стягується в європейських країнах.

 

                                                     

                                                                                              Прес-служба Котовської ОДПІ

                                                                                              Міндоходів в Одеській області

Просмотров: 892 | Добавил: helsing
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Котовские сайты
КТО
Котовск на карте
Погода
inf-kotovsk.at.ua  © РИА "Подольский сайт бесплатных объявлений" 2024 Copyright Mysko B....